News Flash:

Patriarhia Romana interzice nuntile in aer liber

1 Martie 2013
1315 Vizualizari | 0 Comentarii
Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat ca oficierea Tainei Botezului si a Tainei Cununiei sa aiba loc numai in bisericile parohiale, cu respectarea randuielilor liturgice. Decizia a fost luata joi, in sedinta Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane (BOR).

Potrivit Patriarhiei Romane, decizia a fost luata "pentru pastrarea sacralitatii si solemnitatii acestor Sfinte Taine", informeaza Mediafax.

Totodata, in sedinta Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane, ierarhii au evaluat rezultatele colectei organizate in bisericile si manastirile ortodoxe din tara si strainatate in luna decembrie 2012 ca urmare a Pastoralei Sfantului Sinod, la incheierea Anului omagial al Tainei Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor in Patriarhia Romana.

Astfel, cu acea ocazie au fost colectate peste 3,3 milioane de lei, aproximativ 625.000 de kilograme de produse alimentare, circa 50.000 de kilograme de produse agricole, 150.000 de kilograme de imbracaminte, aproximativ 15.000 de cutii cu medicamente, produse igienico-sanitare si lemne de foc, fiind ajutate aproape 70.000 de familii sarace, cu membri bolnavi sau cu multi copii, a precizat Patriarhia Romana intr-un comunicat de presa.

Totodata, in 2012, in cadrul programului social "Masa Bucuriei" derulat de Patriarhia Romana in parteneriat cu lant de magazine, au fost alocate produse alimentare si igienico-sanitare in valoare de peste 3.320.000 de lei, de care au beneficiat aproximativ 18.300 de persoane aflate in institutiile sociale ale Bisericii Ortodoxe Romane.

Sinodul BOR a mai decis sarbatorirea Zilei Culturii Romane, in 15 ianuarie, la Patriarhia Romana si in toate eparhiile, pentru a evidentia legatura dintre cult si cultura, dintre biserica si societate in viata poporului roman.

Sinodul BOR a hotarat, de asemenea, infiintarea Asociatiei Nationale a Centrelor de Pelerinaj din Biserica Ortodoxa Romana, pentru o mai buna organizare a pelerinajelor, "cu scopul apararii si promovarii activitatilor pastorale si misionare ale Bisericii", se mai arata in comunicatul Patriarhiei Romane.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tainei cununiei bor patriarhia romana masa bucuriei sinodul bor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3377 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017967 (s)