News Flash:

Serviciul Public de Asistenta Sociala Turda anunta acordarea de tichete sociale pentru varstnici si copii. Vezi ce conditii trebuiesc indeplinite

3 Martie 2016
1287 Vizualizari | 1 Comentarii
BZC Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.8741 RON (-0.0001)
USD: 4.0207 RON (+0.0021)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Primaria Turda
Primaria Municipiului Turda prin intermediul Serviciului Public de Asistenta Sociala Turda, avand in vedere Hotararea nr. 42/25.02.2016 a Consiliului Local Turda,  anunta faptul ca, in conformitate cu Legea nr. 248/2015 privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate si a H.G. nr. 15/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a legii 248/2015 a fost instituit stimulentul educational, sub forma de tichete sociale.

„Stimulentele educationale se acorda copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani, care frecventeaza in mod regulat unitatile de invatamant prescolar, din familii  defavorizate care au domiciliul sau resedinta in Municipiul Turda si  al caror venit lunar pe membru de familie este de pana la de doua ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoana singura, prevazut de Legea 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv 284 lei/persoana".

Stimulentul se acorda si copiilor din familii defavorizate, cetateni romani, fara domiciliu sau resedinta si/sau fara locuinta, denumiti in continuare persoane fara adapost, numai pe perioada in care se afla in evidenta serviciilor publice de asistenta sociala de la nivelul unitatii administrativ-teritoriale.

Beneficiaza de stimulent si copiii din familii defavorizate care nu au cetatenie romana, daca se afla in una dintre urmatoarele situatii:

a) sunt cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai Spatiului Economic European, ai Confederatiei Elvetiene sau straini, pe perioada in care au domiciliul ori, dupa caz, resedinta in Romania, in conditiile legislatiei romane;

b) sunt cetateni straini sau apatrizi carora li s-a acordat, in conditiile legii, o forma de protectie;

c) sunt apatrizi care au domiciliul sau, dupa caz, resedinta in Romania, in conditiile legii.

Actele necesare pentru acordarea tichetelor sunt urmatoarele:

    Cererea si declaratia pe propria raspundere, intocmite de reprezentantul legal al copilului;

    Livretul de familie (in original si copie).

In cazul in care nu este eliberat livretul de familie sau situatia familiei nu este evidentiata in livretul de familie, reprezentantul familiei prezinta, dupa caz, in copie certificata pentru conformitate cu originalul, urmatoarele documente:

a) certificatele de nastere ale copiilor aflati in intretinerea familiilor defavorizate;

b) certificatul de casatorie;

c) hotararea judecatoreasca de incredintare in vederea adoptiei, potrivit legii;

d) hotararea judecatoreasca de incuviintare a adoptiei, potrivit legii;

e)dispozitia conducatorului directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului sau hotararea comisiei pentru protectia copilului ori a instantei de judecata, dupa caz, pentru masura plasamentului; hotararea judecatoreasca de instituire a tutelei sau, dupa caz, dispozitia autoritatii tutelare, potrivit legii;

f) hotararea judecatoreasca prin care sotul/sotia este declarat/declarata disparut/disparuta;

g)hotararea judecatoreasca prin care sotul/sotia este arestat/arestata preventiv pe o perioada mai mare de 30 de zile sau executa o pedeapsa privativa de libertate si nu participa la intretinerea copiilor;

h) dupa caz, alte acte doveditoare privind componenta familiei.

-        acte doveditoare privind veniturile familiei (adeverinta de venit, cupon pensie etc.) aferente lunii anterioare depunerii cererii;

-        dovada inscrierii copilului la gradinita.

Tichetele au valoarea nominala de 50 de lei si se acorda lunar pe perioada participarii copiilor la activitatile organizate in cadrul unitatilor de invatamant prescolar,  in perioada septembrie - iunie.

Formularele de cerere si declaratie pe proprie raspundere se ridica de la sediul Serviciului de Asistenta Sociala Turda, str. Dacia nr. 1 , jud. Cluj, incepand cu data de 01.03.2016. Dosarele se vor depune pana la data de 30 aprilie 2016 pentru anul scolar 2015-2016, iar pentru anul scolar 2016-2017 pana la data de 20 decembrie 2016.

Informatii suplimentare se pot obtine la numarul de telefon 0264-317.137.

Totodata, conform H.C.L. nr.43/25.02.2016, Primaria Municipiului Turda prin intermediul Serviciului Public de Asistenta Sociala, aduce la cunostinta cetatenilor de faptul ca, incepand din data de 01.06.2016, persoanele pensionate pentru limita de varsta de pe raza Municipiului Turda care beneficiaza de pensie provenita dintr-o singura pensie sau din pensii cumulate, mai mica sau egala cu 500 lei, beneficieaza de tichete sociale in valoare de 50 lei, acordate trimestrial, in scopul achizitionarii de medicamente pe baza de reteta medicala(din reteaua de farmacii care va fi comunicata ulterior).

Beneficiarii isi vor ridica tichetele pe baza buletinului de identitate sau a cartii de identitate, a cererii scrise si a talonului de pensie din ultima luna, DOAR IN ORIGINAL, de luni pana joi, intre orele 8:00 si 13:00 si vineri intre orele 8:00 si 12:00, de la sediul S.P.A.S Turda, str. Dacia nr. 1, incepand cu data de 01.07.2016, acordate in 2 transe pana la finele anului 2016.

Informatii suplimentare se pot obtine la sediul Serviciului Public de Asistenta Sociala Turda sau la numarul de telefon 0264/317.137, de luni pana joi, intre orele 8:00 si 13:00 si vineri intre orele 8:00 si 12:00.Persoana de contact: consilier juridic Ciupei Gratiela.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1643 (s) | 22 queries | Mysql time :0.047513 (s)