• 31-12-2013 Avocata Steluta Cataniciu a esuat in justitie
• 29-12-2013 Opinii: In lipsa altui organ competent, razboaiele din presa clujeana se termina la DIICOT
• 24-12-2013 Un felecan si-a impuscat cumnatul de Craciun
• 23-12-2013 Cei mai prost imbracati politicieni clujeni din 2013. Vezi si cine se respecta
• 22-12-2013 Marile mistere ale anului 2013, ramase inca fara explicatie
• 22-12-2013 6 lucruri pe care nu le stiai despre gelatina pentru racituri. Sfaturi de la medic
• 12-12-2013 EXCLUSIV: Vezi cum se practica prostitutia in zona Garii, intr-un bordel situat chiar pe strada cu sediul Politiei - FOTO,VIDEO
• 09-12-2013 Batausul cu crosa de golf a fost arestat preventiv pentru 29 de zile
• 09-12-2013 Vremea rea de la Cluj scoate in strada tot mai putini protestatari Rosia Montana
• 07-12-2013 Ninge la Cluj, vezi care sunt prognozele pana pe 15 decembrie
Newsletter
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Muzica populara
Curs valutar
  • EUR : 4.4698 RON ( +0.0038)
  • USD : 3.2292 RON ( -0.0064 )
Convertor valutar


 

Meteo

Temperatura : 17 ° C

Viteza vantului : 8.05 km/h, NNE
Soarele rasare la : 6:05 am
Soarele apune la : 8:06 pm
Umiditate :72 %
Vizibilitate : 9.99 km

Horoscop Loto

Extragere 03-04-2014

6/49

  • 23
  • 2
  • 9
  • 18
  • 33
  • 32

5/40

  • 13
  • 14
  • 38
  • 40
  • 34
  • 18

Noroc

4431938

6 lucruri pe care nu le stiai despre gelatina pentru racituri. Sfaturi de la medic

 

Racitura de porc este unul din felurile de baza ale meniului de Craciun, iar reusita mesei depinde foarte mult de consistenta si claritatea gelatinei din piftie. Iata cateva sfaturi de la medici farmacisti pentru a obtine o gelatina ca la carte.

Gelatina este un termen care denumeste generic o categorie de substante chimice obtinute din tesuturi animale care contin colagen (oase si piele de provenienta bovina sau porcina, dar si piele de peste). Gelatina are intrebuintari si in farmacologie, si in bucatarie, iar sfaturile venite de la farmacisti se potrivesc si in bucatarie.

De exemplu, cand vreti sa faceti gelatina mai apoasa, in niciun caz sa nu turnati apa fierbinte. La temperaturi de peste 50 de grade, compusii care formeaza gelatina isi pierd proprietatile chimice, iar piftia nu se mai „leaga”.

Gelatina alimentara disponibila pe piata este sub forma de foite sau granule (provenite din tocarea foitelor). Atat foitele, cat si granulele trebuie hidratate in apa rece pana cand se inmoaie, apoi se dizolva pe baie de abur, fara contact direct cu lichidul care fierbe, doar atat cat sa se lichefieze, fara a se supraincalzi.

Datorita compusilor din care este formata, gelatina este buna pentru unghii si articulatii.

Exista o alga de mare, agar-agar, care se poate folosi ca substitut al gelatinei si are propietati nutritive pentru organism.

Exista si vege-gel, o gelatina vegetala, care se incheaga la fel de bine.
sursa:obiectiv

Stiri despre: +craciun +gelatina

Video Stiri

Mica publicitate

  • Angajam drujbist in Germania. Munca este necalificata, dar se cere experienta in domeniul forestier. Se lucreaza la taiat si incarcat[...]

  • Oferim contracte sezoniere pt doamne in Germania ca vanzatoare stand capsuni. Aveti asigurata cazarea de catre angajator, iar salariul[...]

  • Recrutam asistenti virtuali cunoscatori de limba engleza la nivel avansat, scris si vorbit. Activitatea se desfasoara la domiciliu,[...]

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau