• 08-08-2014 Echipa de fotbal feminin din Cluj, Olimpia Universitatea tehnica Cluj-Napoca, pregatita pentru meciurile din Champions League care vor incepe sambata.
• 08-08-2014 Mircea Badea, PRIMA REACTIE dupa sentinta
• 08-08-2014 Terenul si sediul Antenelor, CONFISCATE
• 08-08-2014 O tona de legume au fost confiscate de la doua femei care vindeau intr-o piata din Cluj
• 09-08-2014 BREAKING NEWS: Dan Voiculescu 10 ANI CU EXECUTARE. Iata restul sentintelor in dosarul ICA
• 08-08-2014 Doliu in lumea cinematografica. Un mare actor roman ne-a parasit
• 08-08-2014 Captura record! Un hot profesionist din Cluj a reusit sa fure echipamente electrice in valoare de 23.000 de lei. Foto
• 08-08-2014 Petro Porosenko si Angela Merkel au discutat la telefon pe tema situatiei din Ucraina
• 08-08-2014 Liderul extremist maghiar Vona Gabor a revenit in Romania
• 08-08-2014 COD PORTOCALIU de inundatii pentru raurile din judetele Caras Severin si Timis. Vezi HARTA
Newsletter
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Muzica populara
Curs valutar
  • EUR : 4.3941 RON ( -0.0023 )
  • USD : 3.3324 RON ( +0.0026)
Convertor valutar


 

Meteo

Temperatura : 15 ° C

Viteza vantului : 19.31 km/h, NNE
Soarele rasare la : 6:20 am
Soarele apune la : 7:57 pm
Umiditate :82 %
Vizibilitate : 9.99 km

Horoscop Loto

Extragere 03-04-2014

6/49

  • 23
  • 2
  • 9
  • 18
  • 33
  • 32

5/40

  • 13
  • 14
  • 38
  • 40
  • 34
  • 18

Noroc

4431938

6 lucruri pe care nu le stiai despre gelatina pentru racituri. Sfaturi de la medic

 

Racitura de porc este unul din felurile de baza ale meniului de Craciun, iar reusita mesei depinde foarte mult de consistenta si claritatea gelatinei din piftie. Iata cateva sfaturi de la medici farmacisti pentru a obtine o gelatina ca la carte.

Gelatina este un termen care denumeste generic o categorie de substante chimice obtinute din tesuturi animale care contin colagen (oase si piele de provenienta bovina sau porcina, dar si piele de peste). Gelatina are intrebuintari si in farmacologie, si in bucatarie, iar sfaturile venite de la farmacisti se potrivesc si in bucatarie.

De exemplu, cand vreti sa faceti gelatina mai apoasa, in niciun caz sa nu turnati apa fierbinte. La temperaturi de peste 50 de grade, compusii care formeaza gelatina isi pierd proprietatile chimice, iar piftia nu se mai „leaga”.

Gelatina alimentara disponibila pe piata este sub forma de foite sau granule (provenite din tocarea foitelor). Atat foitele, cat si granulele trebuie hidratate in apa rece pana cand se inmoaie, apoi se dizolva pe baie de abur, fara contact direct cu lichidul care fierbe, doar atat cat sa se lichefieze, fara a se supraincalzi.

Datorita compusilor din care este formata, gelatina este buna pentru unghii si articulatii.

Exista o alga de mare, agar-agar, care se poate folosi ca substitut al gelatinei si are propietati nutritive pentru organism.

Exista si vege-gel, o gelatina vegetala, care se incheaga la fel de bine.
sursa:obiectiv

Stiri despre: +craciun +gelatina

Video Stiri

Mica publicitate

  • Te- ai gandit ce o sa faci toamna aceasta? Hai cu noi in Germania la ingrijit animale (porci).Se lucreaza cu contract individual de[...]

  • Recrutam cupluri, barbati, femei pentru munca la sere de rosii, Berlin, Germania. Se pleaca cu contract individual de munca pe 8 luni,[...]

  • Angajam personal (femei si barbati )ca operatori banda in fabrica de ambalat legume-fructe, cosmetice-farmaceutice sau cablaje din[...]

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau