• 29-03-2015 Masline si ulei de masline - o sursa de sanatate si frumusete
• 29-03-2015 Cei care il cunosc pe copilotul care a ucis 149 de oameni sustin ca acesta era instabil psihic
• 29-03-2015 Atat costa o viata? Ce despagubiri primesc rudele victimelor accidentului aviatic
• 29-03-2015 Cel mai puternic cutremur din 2015 s-a produs in aceasta noapte. Seismul, resimtit in toata tara. Ce magnitudine a avut
• 28-03-2015 Campania caritabila “Hai la o cafea!”, reincepe de saptamana viitoare! Vezi unde poti savura o cafea buna si ajuta in acelasi timp studentii orfani
• 28-03-2015 Cine va fi NOUL ministru kamikaze a lui Ponta
• 27-03-2015 Republica Moldova nu va depune cererea de aderare la UE
• 27-03-2015 DNA, perchezitii intr-un cimitir din Slatina: Bunuri ale lui Valcov, ascunse in doua morminte - surse
• 27-03-2015 Ti se invineteste pielea usor si iti apar pete sangerii? Uite de ce boala rara poti suferi
• 27-03-2015 Scandal urias in fotbalul romanesc: Amenintari cu plangeri penale si inchisoare
Newsletter
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Muzica populara
Curs valutar
  • EUR : 4.4390 RON ( +0.0069)
  • USD : 3.9423 RON ( -0.0088 )
Convertor valutar


 

Meteo

Temperatura : 32 ° C

Viteza vantului : 14.48 km/h, NNE
Soarele rasare la : 6:27 am
Soarele apune la : 7:49 pm
Umiditate :33 %
Vizibilitate : 9.99 km

Horoscop Loto

Extragere 03-04-2014

6/49

  • 23
  • 2
  • 9
  • 18
  • 33
  • 32

5/40

  • 13
  • 14
  • 38
  • 40
  • 34
  • 18

Noroc

4431938

6 lucruri pe care nu le stiai despre gelatina pentru racituri. Sfaturi de la medic

 

Racitura de porc este unul din felurile de baza ale meniului de Craciun, iar reusita mesei depinde foarte mult de consistenta si claritatea gelatinei din piftie. Iata cateva sfaturi de la medici farmacisti pentru a obtine o gelatina ca la carte.

Gelatina este un termen care denumeste generic o categorie de substante chimice obtinute din tesuturi animale care contin colagen (oase si piele de provenienta bovina sau porcina, dar si piele de peste). Gelatina are intrebuintari si in farmacologie, si in bucatarie, iar sfaturile venite de la farmacisti se potrivesc si in bucatarie.

De exemplu, cand vreti sa faceti gelatina mai apoasa, in niciun caz sa nu turnati apa fierbinte. La temperaturi de peste 50 de grade, compusii care formeaza gelatina isi pierd proprietatile chimice, iar piftia nu se mai „leaga”.

Gelatina alimentara disponibila pe piata este sub forma de foite sau granule (provenite din tocarea foitelor). Atat foitele, cat si granulele trebuie hidratate in apa rece pana cand se inmoaie, apoi se dizolva pe baie de abur, fara contact direct cu lichidul care fierbe, doar atat cat sa se lichefieze, fara a se supraincalzi.

Datorita compusilor din care este formata, gelatina este buna pentru unghii si articulatii.

Exista o alga de mare, agar-agar, care se poate folosi ca substitut al gelatinei si are propietati nutritive pentru organism.

Exista si vege-gel, o gelatina vegetala, care se incheaga la fel de bine.
sursa:obiectiv

Stiri despre: +craciun +gelatina
loading...

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau