• 17-11-2015 Ioan Hosu, sociolog clujean si profesor in cadrul FSPAC: „Cetatenii au protestat pentru ca au vazut dezinteres si vad cinism atunci cand este vorba despre chestiuni de viata si de moarte"
• 03-11-2015 Gest laudabil al celor de la After Eight, care au tinut un moment de reculegere in club si vor dona o parte din incasari familiilor indurerate FOTO
• 26-10-2015 Aplicatia Treks Turda, premiata la gala premiilor de excelenta in administratie
• 22-10-2015 Clujenii de pe Henri Barbusse au ramas fara locuri de parcare dupa aparita Cluj Business Center. Replica angajatilor CBC: "Care e problema? Este spatiu public".
• 07-10-2015 Acceleratorul clujean de start-up-uri, Spherik, isi deschide portile si pentru antreprenorii din Republica Moldova
• 06-10-2015 Raluca Turcan, la Cluj-Napoca: "Victor Ponta a manipulat cadrele didactice"
• 05-10-2015 Valeriu Zgonea, legat de candidatura Aureliei Cristea pentru fotoliul de primar: "Eu am incredere in Aurelia" - VIDEO
• 05-10-2015 Liviu Dragnea da vina pe Bucuresti pentru esecul PSD Cluj din alegeri - VIDEO
• 05-10-2015 Decizia istorica a CJEU, explicata de avocatul Mircea Pop: Abuzurile fiscale ale statului trebuie sa inceteze, pentru ca nu mai poti sa faci ce vrei la tine in tara
• 21-09-2015 Hot de locuinte prins imediat dupa comiterea furtului. Daduse un tun pe strada Oasului de 2500 lei
Newsletter
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Muzica populara
Curs valutar
  • EUR : 4.4875 RON ( +0.0101)
  • USD : 3.8697 RON ( -0.0651 )
Convertor valutar


 

Meteo

Temperatura : 3 ° C

Viteza vantului : 19.31 km/h, NNE
Soarele rasare la : 6:01 am
Soarele apune la : 6:28 pm
Umiditate :100 %
Vizibilitate : 9.99 km

Horoscop Loto

Extragere 03-04-2014

6/49

  • 23
  • 2
  • 9
  • 18
  • 33
  • 32

5/40

  • 13
  • 14
  • 38
  • 40
  • 34
  • 18

Noroc

4431938

6 lucruri pe care nu le stiai despre gelatina pentru racituri. Sfaturi de la medic

 

Racitura de porc este unul din felurile de baza ale meniului de Craciun, iar reusita mesei depinde foarte mult de consistenta si claritatea gelatinei din piftie. Iata cateva sfaturi de la medici farmacisti pentru a obtine o gelatina ca la carte.

Gelatina este un termen care denumeste generic o categorie de substante chimice obtinute din tesuturi animale care contin colagen (oase si piele de provenienta bovina sau porcina, dar si piele de peste). Gelatina are intrebuintari si in farmacologie, si in bucatarie, iar sfaturile venite de la farmacisti se potrivesc si in bucatarie.

De exemplu, cand vreti sa faceti gelatina mai apoasa, in niciun caz sa nu turnati apa fierbinte. La temperaturi de peste 50 de grade, compusii care formeaza gelatina isi pierd proprietatile chimice, iar piftia nu se mai „leaga”.

Gelatina alimentara disponibila pe piata este sub forma de foite sau granule (provenite din tocarea foitelor). Atat foitele, cat si granulele trebuie hidratate in apa rece pana cand se inmoaie, apoi se dizolva pe baie de abur, fara contact direct cu lichidul care fierbe, doar atat cat sa se lichefieze, fara a se supraincalzi.

Datorita compusilor din care este formata, gelatina este buna pentru unghii si articulatii.

Exista o alga de mare, agar-agar, care se poate folosi ca substitut al gelatinei si are propietati nutritive pentru organism.

Exista si vege-gel, o gelatina vegetala, care se incheaga la fel de bine.
sursa:obiectiv

Stiri despre: +craciun +gelatina
loading...

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau