• 19-05-2014 Cantaretul Mick Jagger si-a PIERDUT definitiv statul de sex-simbol: a devenit strabunic
• 12-04-2014 Scapa de cosuri in doar 24 ore! Metoda folosita de Jenifer Lopez, n-o sa-ti vina sa crezi cat de usor este.
• 21-03-2014 HORROR! A ramas cu dintii in mana dupa ce a CONSUMAT ASTA
• 13-03-2014 HOROSCOP, joi 13 martie 2014
• 07-02-2014 Masina rasturnata pe Dorobantilor, langa Tribunalul Cluj
• 04-02-2014 Protest inedit in fata Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca! Un manechin se ruga la o servieta plina cu bani - FOTO
• 04-02-2014 Elevii din zona Metropolitana Cluj, care invata in municipiu, vor beneficia de transport gratuit
• 03-02-2014 Un barbat din Cluj a fost amendat dupa ce a refuzat ajutor medical
• 01-02-2014 O eleva de 8 ani a ajuns de urgenta la spital dupa ce a baut un pahar de suc de portocale. Ce era in bautura
• 31-01-2014 Exclusiv! Rezultatul raportului Curtii de Conturi cu privire la exercitiul bugetar pe 2013. Vezi cati bani a cheltuit fiecare institutie
Newsletter
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Muzica populara
Curs valutar
  • EUR : 4.3955 RON ( +0.0082)
  • USD : 3.2711 RON ( +0.0073)
Convertor valutar


 

Meteo

Temperatura : 24 ° C

Viteza vantului : 14.48 km/h, NNE
Soarele rasare la : 5:44 am
Soarele apune la : 8:44 pm
Umiditate :69 %
Vizibilitate : 9.99 km

Horoscop Loto

Extragere 03-04-2014

6/49

  • 23
  • 2
  • 9
  • 18
  • 33
  • 32

5/40

  • 13
  • 14
  • 38
  • 40
  • 34
  • 18

Noroc

4431938

6 lucruri pe care nu le stiai despre gelatina pentru racituri. Sfaturi de la medic

 

Racitura de porc este unul din felurile de baza ale meniului de Craciun, iar reusita mesei depinde foarte mult de consistenta si claritatea gelatinei din piftie. Iata cateva sfaturi de la medici farmacisti pentru a obtine o gelatina ca la carte.

Gelatina este un termen care denumeste generic o categorie de substante chimice obtinute din tesuturi animale care contin colagen (oase si piele de provenienta bovina sau porcina, dar si piele de peste). Gelatina are intrebuintari si in farmacologie, si in bucatarie, iar sfaturile venite de la farmacisti se potrivesc si in bucatarie.

De exemplu, cand vreti sa faceti gelatina mai apoasa, in niciun caz sa nu turnati apa fierbinte. La temperaturi de peste 50 de grade, compusii care formeaza gelatina isi pierd proprietatile chimice, iar piftia nu se mai „leaga”.

Gelatina alimentara disponibila pe piata este sub forma de foite sau granule (provenite din tocarea foitelor). Atat foitele, cat si granulele trebuie hidratate in apa rece pana cand se inmoaie, apoi se dizolva pe baie de abur, fara contact direct cu lichidul care fierbe, doar atat cat sa se lichefieze, fara a se supraincalzi.

Datorita compusilor din care este formata, gelatina este buna pentru unghii si articulatii.

Exista o alga de mare, agar-agar, care se poate folosi ca substitut al gelatinei si are propietati nutritive pentru organism.

Exista si vege-gel, o gelatina vegetala, care se incheaga la fel de bine.
sursa:obiectiv

Stiri despre: +craciun +gelatina

Video Stiri

Mica publicitate

  • Va oferim cele mai bune si cele mai bine platite locuri de munca in agricultura la recoltarea dovleceilor in zona Kassel, cu plecari[...]

  • Cautam muncitori calificati/necalificati pentru plantarea puetilor in pepinierele de brazi, legarea si taierea bustenilor, transportul[...]

  • Recrutam tractoristi pentru ferma de vite in Germania. Se pleaca cu contract individual de munca, se asigura cazarea + mesele gratuit,[...]

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau