• 08-08-2014 Anuntul facut astazi de prezentatoarea rubricii Meteo, Magda Palimariu. Ce veste le-a dat fanilor de pe Facebook
• 08-08-2014 Vica s-a intors catre spiritualitate!
• 08-08-2014 Idee inovatoare! Un masterand clujean a lansat o aplicatie online de web-mapping pentru reteaua de termoficare din Cluj-Napoca
• 08-08-2014 Echipa de fotbal feminin din Cluj, Olimpia Universitatea tehnica Cluj-Napoca, pregatita pentru meciurile din Champions League care vor incepe sambata.
• 08-08-2014 Mircea Badea, PRIMA REACTIE dupa sentinta
• 08-08-2014 Terenul si sediul Antenelor, CONFISCATE
• 08-08-2014 O tona de legume au fost confiscate de la doua femei care vindeau intr-o piata din Cluj
• 09-08-2014 BREAKING NEWS: Dan Voiculescu 10 ANI CU EXECUTARE. Iata restul sentintelor in dosarul ICA
• 08-08-2014 Doliu in lumea cinematografica. Un mare actor roman ne-a parasit
• 08-08-2014 Captura record! Un hot profesionist din Cluj a reusit sa fure echipamente electrice in valoare de 23.000 de lei. Foto
Newsletter
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Muzica populara
Curs valutar
  • EUR : 4.4114 RON ( -0.0038 )
  • USD : 3.5019 RON ( +0.0192)
Convertor valutar


 

Meteo

Temperatura : 13 ° C

Viteza vantului : 3.22 km/h, NNE
Soarele rasare la : 7:05 am
Soarele apune la : 6:49 pm
Umiditate :94 %
Vizibilitate : 9.99 km

Horoscop Loto

Extragere 03-04-2014

6/49

  • 23
  • 2
  • 9
  • 18
  • 33
  • 32

5/40

  • 13
  • 14
  • 38
  • 40
  • 34
  • 18

Noroc

4431938

6 lucruri pe care nu le stiai despre gelatina pentru racituri. Sfaturi de la medic

 

Racitura de porc este unul din felurile de baza ale meniului de Craciun, iar reusita mesei depinde foarte mult de consistenta si claritatea gelatinei din piftie. Iata cateva sfaturi de la medici farmacisti pentru a obtine o gelatina ca la carte.

Gelatina este un termen care denumeste generic o categorie de substante chimice obtinute din tesuturi animale care contin colagen (oase si piele de provenienta bovina sau porcina, dar si piele de peste). Gelatina are intrebuintari si in farmacologie, si in bucatarie, iar sfaturile venite de la farmacisti se potrivesc si in bucatarie.

De exemplu, cand vreti sa faceti gelatina mai apoasa, in niciun caz sa nu turnati apa fierbinte. La temperaturi de peste 50 de grade, compusii care formeaza gelatina isi pierd proprietatile chimice, iar piftia nu se mai „leaga”.

Gelatina alimentara disponibila pe piata este sub forma de foite sau granule (provenite din tocarea foitelor). Atat foitele, cat si granulele trebuie hidratate in apa rece pana cand se inmoaie, apoi se dizolva pe baie de abur, fara contact direct cu lichidul care fierbe, doar atat cat sa se lichefieze, fara a se supraincalzi.

Datorita compusilor din care este formata, gelatina este buna pentru unghii si articulatii.

Exista o alga de mare, agar-agar, care se poate folosi ca substitut al gelatinei si are propietati nutritive pentru organism.

Exista si vege-gel, o gelatina vegetala, care se incheaga la fel de bine.
sursa:obiectiv

Stiri despre: +craciun +gelatina

Video Stiri

Mica publicitate

  • Locuri de munca pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! Asiguram contract legal! Au fost trimise[...]

  • Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte[...]

  • Casa de schimb valutar LUXOR S.R.L. a fost infintata in 1992 fiind a 3 a casa de schimb din Romania. In momentul de fata avem cele mai[...]

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau