News Flash:

Au disparut doua milioane de euro din conturile CNADNR. SCHEMA prin care un AVOCAT si un EXECUTOR din Cluj au extras banii face obiectul unei ANCHETE DNA

30 Iulie 2015
948 Vizualizari | 2 Comentarii
Un celebru avocat din Cluj-Napoca si un executor judecatoresc au fost chemati la Directia Nationala Anticoruptie, pentru ca au executat silit Compania Nationala de Autostrazi, in ciuda faptului ca actele au fost anulate in instanta, informeaza evz.ro.

Suma care a disparut din bugetul CNADNR este de 7,71 milioane de lei (aproximativ doua milioane de euro), in care intra si onorariul executorului judecatoresc.

Ioan Baras, din Baroul Cluj, a fost avocatul CNADNR intre anii 2008 si 2010. Dupa incetarea contractului, acesta a invocat o clauza penala pentru rezilierea unilaterala a contractului. In aceasta situatie, Baras ar fi urmat sa primeasca suma pe trei ani pe care Compania o plateste bugetului de stat pentru ca nu a angajat persoane cu handicap. In total, 7,71 milioane de lei. Pe langa aceasta suma, Baras a cerut executarea CNADNR si pentru suma suma de 921.518 lei.

Procurorii anticoruptie sustin ca din bugetul unei companii de stat a disparut suma de doua milioane de euro, fara nicio sentinta. In luna aprilie 2013, sustin anchetatorii, avocatul Baras i-a cerut executorului R.S. sa execute suma de 7,71 milioane de lei. Executorul a blocat conturile CNADNR, iar dintr-un cont aflat la BCR, Sector 3, a fost virata intreaga suma. Acest lucru se intampla pe data de 7 mai 2013. Pe 8 mai, Judecatoria Sectorului 3 a suspendat orice forme de executare. Pe 1 octombrie 2013, Judecatoria Sectorului 3 a anulat formele de executare si a dispus ca executorul sa restituie intreaga suma in conturile CNADNR. La doua zile dupa aceasta sentinta, pe 3 octombrie 20013, avocatul Baras il informeaza in scris pe executorul R.S. ca CNADNR a pierdut procesul, adresa fiind un fals grosolan, potrivit documentelor existente la dosar. Totodata, Baras i-a cerut executorului sa ii plateasca intrun cont indicat suma de 7,71 milioane de lei, fapt ce s-a si intamplat.

Executorul R.S. este acuzat de procurori ca nu s-a documentat despre soarta procesului, inainte de a face plata spre contul indicat de Baras. Ulterior, CNADNR a depus mai multe reclamatii, inclusiv la Ministerul Justitiei si la DNA, deoarece nu a mai recuperat banii. Executorul a declarat ca nu este vinovat, deoarece sentinta Judecatoriei Sectorului 3 a anulat doar actele de executare care au fost facute pe raza acestui sector din Bucuresti si ca el a executat doar conturi ale CNADNR deschise in Cluj Napoca. Avocatul Baras nu a putut fi contactat, potrivit evz.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cnadnr procurorii anticoruptie bugetul executorul cluj napoca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 23 queries | Mysql time :0.063383 (s)