News Flash:

Care este adevarata diferenta intre ouale albe si cele maro

19 Februarie 2014
1458 Vizualizari | 0 Comentarii
Exista tot felul de zvonuri legate de ouale albe si cele maro. Unii spun ca cele maro sunt mai sanatoase si contin mai multi nutrienti, altii spun ca sunt mai gustoase, iar altii considera ca sunt mai bune pentru a face diverse mancaruri. Pe de alta parte, se spune ca cele albe sunt mai bune la copturi (sau invers, in functie de persoana cu care vorbesti).

Adevarul este ca, indiferent de culoarea pe care o au, ouale albe si cele maro sunt la fel pe interior, cu o mica exceptie despre care vom vorbi mai incolo. Ofera aceeasi cantitate de substante nutritive, au acelasi gust si sunt la fel de gustoase in copturi sau mancaruri.

Citeste si: Dietele vegetariene pot duce la obezitate. Vezi de ce

Cele doua tipuri de oua au, in mare, si aceeasi grosime a cojii. Poate ai observat ca unele oua au coaja mai tare, dar acest lucru are de-a face cu varsta gainii, nu cu ce culoare au ouale pe care le face.

De obicei, ouale albe sunt facute de gainile albe sau cele deschise la culoare, care au lobii urechilor albi, in timp ce ouale maro sunt facute de gainile cu pene roscate sau de catre cele de culori inchise si care au urechile rosii (aceasta afirmatie nu este una universal valabila, ci una general valabila. In plus, urechile sunt adevaratul indicator si nu penele).

Citeste si: Imagini socante! Uite cum arata un burger congelat de la McDonald's

Exista un mit inradacinat cum ca ouale maro sunt mai bune la gust si ca acesta ar fi motivul pentru care sunt mai scumpe. Acest lucru pur si simplu nu este adevarat.

Totusi, diferenta de gust de la ou la ou are legatura cu ceea ce mananca gaina. Spre exemplu, multe gaini de casa produc oua maro, iar majoritatea celor crescute in scopuri comerciale produc oua albe. Alimentatia gainii influenteaza gustul oului si culoarea galbenusului, la fel cum poate influenta si gustul carnii.

Totusi, daca ai creste o gaina producatoare de oua maro si o vei hrani cu mancarea celei ce produce oua albe, ouale nu vor putea fi deosebite decat dupa coaja. Daca cele doua gaini vor avea aceeasi alimentatie, pana si culoarea galbenusului va fi aceeasi.

Citeste si: Ce se intampla cand consumi zilnic mezeluri. Avertismentul nutritionistilor

In ziua de azi, toate gainile crescute in scop comercial, fie ca este vorba de cele producatoare de oua albe sau maro, au aceeasi alimentatie, cu mici diferente de la companie la companie (exceptia o reprezinta ouale marcate cu cifra 0 – acestea sunt oua din productie ecologica, pentru care exista norme stricte legate de suprafata, dar si de furajele care se administreaza gainilor). Daca vei manca un ou de la o gaina de tara, vei constata o diferenta de gust, dar aceasta nu va avea legatura cu ce culoare are oul.
sursa: fabuloase.ro

zvonuri ouale albe maro diverse mancaruri copturi substante nutritive
Distribuie:  
Incarc...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1472 (s) | 35 queries | Mysql time :0.045207 (s)

loading...