News Flash:

Ce a discutat Iohannis cu directorul FMI pentru Europa la Palatul Cotroceni

4 Decembrie 2015
881 Vizualizari | 1 Comentarii
inalnire
Presedintele Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni, vineri, pe Poul Mathias Thomsen, directorul departamentului european al Fondului Monetar International (FMI), ca parte a vizitelor acestuia in tarile din regiune.

In cadrul intrevederii, au fost discutate "perspectivele pozitive ale economiei Romaniei", dar si "unele evolutii de la nivel european", informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

De asemenea, a fost evidentiata "necesitatea continuarii reformelor economice, in special in privinta guvernantei corporatiste si a calitatii actului administrativ, intr-un context de predictibilitate fiscal-bugetara si financiara".

Totodata, intrevederea a reprezentat si "un bun prilej pentru a reafirma importanta consolidarii increderii in politicile guvernului din partea mediului economic si a partenerilor externi", mai arata sursa citata.

Poul Mathias Thomsen va avea vineri la pranz si o intrevedere cu premierul Dacian Ciolos, potrivit unui comunicat.

Noul ministru de Finante nu vrea un nou acord cu FMI

Un acord cu FMI ar fi specific unei alte economii, nu celei romanesti, care nu se mai afla intr-o situatie dificila, fiind nevoie doar de un plan serios de reforme si punerea cresterii economice pe baze sustenabile, a transmis in luna noiembrie Anca Paliu Dragu, inainte sa primeasca aprobarea Parlamentului pentru a deveni ministru de Finante.

"FMI acorda asistenta tehnica si sprijin financiar in special pentru tarile cu situatie economica dificila, ceea ce nu mai este cazul Romaniei. FMI nu are un instrument care sa ne intereseze in acest moment, sa fie conform nevoilor noastre", le-a spus atunci Dragu Paliu deputatilor si senatorilor din comisiile reunite de Buget-Finante in cadrul audierilor pentru portofoliul Finantelor.

Ea a adaugat ca Romania are nevoie de un plan serios de reforme, de respectarea obiectivelor si de punerea cresterii economice pe baze sustenabile.

"Cred ca un acord cu FMI ar fi specific unei alte economii, nu economiei romanesti", a intarit Dragu Paliu.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

dacian ciolos acord fmi dragu paliu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

lidia  | #18462
Pentru toti! Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cei care vor sa lucreze in timpul liber sau full-time si sa obtina castiguri imediat, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna, sunt asteptati in echipa noastra, pentru o colaborare profitabila. Cerem seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: cechelidia@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1376 (s) | 32 queries | Mysql time :0.029576 (s)