News Flash:

Ce risti daca mananci produse decongelate la cuptorul cu microunde

12 Februarie 2014
853 Vizualizari | 0 Comentarii
Cei care cumpara produse congelate si le dezgheata in cuptorul cu microunde se expun riscului de a fi infectati cu o bacterie periculoasa, Salmonella enterica.

Procesul incalzirii mancarii congelate nu este intotdeauna respectat si de aceea apar probleme, scrie Fox News. In SUA, de exemplu, in anul 2010, mai multi oameni din 18 state au luat bacteria respectiva dupa ce au consumat un tip de mancare congelata, orez cu pui, incalzita in cuptorul cu microunde.

Specialistii americani din domeniul preventiei bolilor (Centers for Disease Control) spun ca hrana preparata astfel trebuie lasata putin in cuptorul cu microunde dupa ce ea este gata. Mancarea congelata nu poate fi consumata imediat dupa ce este incalzita.

Citeste si: Imagini socante! Uite cum arata un burger congelat de la McDonald's

Ingredientele crude trebuie lasate sa atinga temperatura potrivita, astfel incat ele sa devina sigure pentru consum si sa fie eliminat riscul prezentei bacteriilor. Expertii spun ca pe etichetele acestor produse ar trebui puse instructiuni clare cu privire la procesul incalzirii lor.

Cel mai bine este sa se foloseasca un termometru pentru a masura temperatura mancarii. Toate ingredientele trebuie sa fie bine gatite si sa aiba temperatura de 74 de grade Celsius.

Citeste si: Pericolele din PIZZA CONGELATA. Unele tari au propus interzicerea comercializarii acestui
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

procesul incalzirii congelate bacteria ingredientele crude
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0735 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012866 (s)