News Flash:

Cea mai simpla RETETA DE COLIVA, nu dai gres cu ea! Pentru sambata, cand avem MOSII DE IARNA!

9 Februarie 2018
1744 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6540 RON (0.0000)
USD: 4.1197 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
coliva

Ingrediente

    500 g arpacas
    350 g zahar
    350 g nuca
    6 pliculete zahar vanilat
    5 lingurite coaja de lamaie
    100 g stafide
    1 pachet zahar pudra pentru ornat

Mod De Preparare

Coliva traditionala – mancarea-simbol al ceremoniilor religioase inchinate celor plecati dintre noi, ea reprezentand trupul celui disparut, deoarece hrana principala a trupului omenesc este graul (din care se fac si painea si coliva).
Mod de preparare:

Se spala arpacasul si se pune in apa rece la fiert (fata de orez, pentru coliva ai nevoie de trei ori si jumatate mai multa apa decat arpacas).

Se fierbe incet, la foc foarte mic, circa o ora, pana ce bobul de arpacas crapa, sau „infloreste”.

Intre timp, se alege nuca, se separa cativa mieji mai frumosi pentru ornat. Se da prin masina de tocat sau se macina.

Adauga zaharul si un praf de sare si se amesteca mereu, ca sa nu se lipeasca de fundul vasului.

Da deoparte si se lasa la racit, eventual cu un prosop curat umezit, ca sa nu prinda coaja foarte groasa. Se lasa peste noapte. Dimineata se amesteca cu nuca, zaharul vanilat, coaja de lamaie, stafide, etc.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ingrediente coliva traditionala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019060 (s)