News Flash:

CJ-ul anunta inceperea lucrarilor la drumul judetean Baisoara-Valea Ierii

9 Septembrie 2014
1042 Vizualizari | 0 Comentarii
Consiliul Judetean Cluj a transmis Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Privat al Judetului Cluj dispozitia privind inceperea lucrarilor de reabilitare si modernizare a drumului judetean 107 N Baisoara-Valea Ierii, km 0-14.

„Urmare a numeroaselor reclamatii formulate de locuitorii si, respectiv, de entitatile publice si private din zona Baisoara – Valea Ierii, a cresterii traficului rutier, dar si datorita importantei deosebite pe care o are dezvoltarea, din punct de vedere turistic si economic, a acestei zone montane a judetului nostru, am decis sa actionam in regim de urgenta pe acest sector de drum judetean. Lucrarile efective de modernizare vor incepe spre finalul acestei saptamani, pentru a se profita astfel, intr-o cat mai mare masura, de vremea favorabila a acestui inceput de toamna. Clujul are nevoie de o infrastructura rutiera moderna, care sa se ridice la nivelul standardelor europene din domeniu, astfel incat sa putem dezvolta turismul si sa atragem noi investitii”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj cu atributii delegate de presedinte,Vakar Istvan.

Lucrarile de reabilitare si modernizare a DJ 107 N Baisoara-Valea Ierii vor fi executate de asocierea condusa de SC SAMUS S.A, aceasta urmand sa realizeze, prin contract, ample lucrari de consolidare si extindere a platformei sectorului de drum, de edificare a zidurilor de sprijin si a rigolelor, respectiv, in etapa finala, de asfaltare a acestuia. Valoarea totala a contractului de finantare a acestui obiectiv de investitii este de nu mai putin de 7.186.585,88 lei fara TVA, fondurile fiind asigurate integral din bugetul Consiliului Judetean Cluj.

„Emiterea dispozitiei de incepere a lucrarilor de reabilitare a drumului judetean care ajunge in Valea Ierii survine eliberarii, in data de 30 iulie 2014, a autorizatiei de construire pentru acest important obiectiv de infrastructura. Practic, incepand de astazi, curge termenul de 34 de luni si 15 zile calculat pentru modernizarea acestui sector de drum turistic, o artera rutiera de o importanta majora atat pentru cetatenii judetului cat si pentru turistii care ajung in aceasta zona a Muntilor Apuseni. Totodata, modernizarea acestor 14 km de drum judetean va duce la cresterea sigurantei si calitatii traficului rutier, la dezvoltarea economica a zonei, diminuarea cheltuielilor de intretinere a drumurilor respective si la cresterea gradului de confort al beneficiarilor” a declarat Horatiu Catarig, consilier cu atributii de vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

drumului judetean baisoara-valea ierii vakar istvan horatiu catarig
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1740 (s) | 34 queries | Mysql time :0.072840 (s)