News Flash:

Coeziune la romani ? NU. La romani este furt, nestiinta, prostie, megalomanie, ignoranta si lene EDITORIAL

4 Septembrie 2016
724 Vizualizari | 0 Comentarii
Emil Aluas
As fi dorit sa scriu despre vizita mea la Fundatia Gojdu. Emanoil Gojdu, avocat, descendent din neam de a-romani, nascut la Oradea in 1802, mort la Budapesta in 1870.

Fundatia este un ansamblu de sapte cladiri, pe strada Kiraly, de unde se intra la numarul 16, iar de pe strada paralela Dob, se intra la numarul 13. Pe strada Kiraly se afla si Academia FRANZ LISZT, iar ansamblul Fundatei Gojdu am vizitat-o prima data in anii 1983-1984, pe cand eram student la Budapesta. Avocatul Emanoil Gojdu a lasat o urma de romanism in Pesta Veche. In prezent acest ansamlu este un centru comercial, un adevarat Mall in cladiri de peste 150 de ani vechime. Ce este placut pentru mine, ca roman, este ca ansamblul este zilnic plin de turisti, unguri si strani.

As fi vrut sa scriu despre ceea ce m-am intrebat cu cateva saptamaai in urma: "Ce dracu o mai fi si asta cu un titlu' atat de incorect in limba romana si atat de bombastic, "Academia de Stiinta a Apararii Nationale". Am aflat cine sunt fondatorii si membrii acestui ("club select"  imi vine sa rad). Cum am anticipat, sunt comunisti-mafioti romani, veniti din nationalismul-PCR, smecheri, oportunisti, foarte slab pregatiti profesional, megalomani, toti veniti direct din familii si gasti Nationalist-PCR'iste de nivel inalt, ca: Gabriel Oprea, l-am numit intotdeauna in articolele mele "generalul gol". In prezent ramas fara doctorat si cu dosar penal pentru omor din culpa. Nu. Nu pentru ca el, generalul gol, "a tins la prea sus", cum spunea prietenul si colegul lui de alianta si de ideologie, cultura, si pregatire mediocra, Liviu Dragnea. Cei care aspira la "mai sus sunt cei alesi". "Generalul gol" nu s-a nascut sa fie ales.

Pe lista fondatorilor si membrilor mai sunt: George Maior, fost director SRI, azi ambasador la Washington, un fel de nulitate, absolvent al UBB, Cluj, fara a avea o confirmare legitima nationala, iar internationala nu mai vorbim. Apare pe lista si d-l Curaj, fostul ministru al invatpmantului. "Mare curaj". Apoi, ca sa vedeti, ghiciti cine ? Vasile Dancu, (el spune ca-i clujean, eu spun ca nu-i adevarat pentru ca nu l-am cunoscut niciodata inainte de 1989. Eu stiu ca este din Nasaud. Ca sa revendici ca esti clujean trebuie sa ai o istorie in orasul de pe Somes. Dar NU, la romani nu este important. Cineva le-a spus ca tot ce exista si misca in Ardeal si Banat apartine exclusiv romanilor. Oare asa sa fie ?. Deci romanii fac absolut tot ce vor in Ardeal si Banat ?

In prezent vice-premier, Vasile Dancu, care la un an dupa ce a intrat in PSD (prin anii 2000) a fost numit ministru (nu mai stiu ministerul, dar cred ca a comunicatiilor, numirea a fost oricum nestatutara din punct de vedere a PSD). Apoi s-a ocupat de Transylvania Research Institute (sau cam asa ceva) cu care a clacat profesional de mai multe ori. Dar a luat banii. Apoi a infiinttat IRES cu care a clacat profesional de mai multe ori, cea mai notabila fiind cea de la alegerile din Republica Moldova. Dar le-a luat banii. Apoi a cumparat o televiziune la Cluj cu care a clacat impreuna cu prietenul si mentorul lui, Ioan Rus (fost presedinte UASCR-Cluj, iar dupa 1990 ministru de mai multe ori. Despre acest individ si gasca lui de activisti PCR si securisti, pot sa sciu un roman fluviu). Vasile Dancu locuieste totusi la Cluj, si deci stiu totul despre el si istoria lui in amanunt. Si nu numai despre el, ci si despre progeniturile lui, fosti studenti, sau doctoranti, colegi de "cercetare", pe care i-am intalnit si cu care am vorbit. Marturisesc ca toti sunt niste constipati (limitati) in gandire. Habar nu au de nimic, iar cand vor sa scape de presiunea nestiintei, mint intr-o fractiune de secunda. "Deci sunt descurcareti".

Nimic, dar absolut nimic nu este construit pe baze temeinice. Atat Vasile Dancu cat si mentorul lui Ioan Rus, au declarat public si vor continua sa declare ca: "Noi nu mai facem politica". Sa nu-i credeti. Sunt nisse mincinosi, ca si asa zisul "Grup de la Cluj", care in fapt nu a existat si nu exista. Exact ca intreaga pleiada din Bruxelles si Srasbourg, care este o improvizatie, fara baze solide, incluzand Barroso (in prezent angajat al Bancii Mondiale cu 50 000 de euro pe luna), van Rompuy, Schultz, Jean Claude Junker, etc.. Revenind la noi, fara aceste tipologii de politruci ajunsi de 27 de ani in fruntea tarii, Ardealul si Banatul ar fi deja departe de restul Romaniei ortodoxe. Se pare insa ca ne mai trebuie cel putin inca trei generatii ca sa reducem decalajul intre actuala Romanie si restul Europei de Vest. Daca vom mai avea timp.

Eventual sa reducem decalajul in interiorul Romaniei,  In termeni bruxellezi asta se numeste COEZIUNE. Am mari indoieli pentru ca stiu cine ne sunt reprezentantii la Bruxelles si Strasbourg, cat de mediocrii, incapabili, inutili si stersi se afla toti romanii vis-a-vis de restul parlamentarilor din Vestul-Europei.

 

Mi-ar fi placut sa scriu despre salariile nerusinate de la BNR, in frunte cu mincinosul Mugur Isarescu, ceilalti vice-guvernatori, directori, directori generali ai bancilor de stat din Romania.  Drama nu consta in salariile lor nerusinate primite de la buget. Drama consta in faptul ca toti acesti humanozi sunt extrem de slab pregatiti profesional. Chiar si Daniel Daianu, care a fost si este un tip de mult depasit de gradul de sofisticare la care s-a ajuns in finantele internationale. Inclusiv, sau mai ales, in cross-money-market. Nestiinta, ignoranta, megalomania, prostia si lenea, ne vor fi caracteristicile care ne vor duce incet la pieirea noastra ca tara.

 

 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1311 (s) | 34 queries | Mysql time :0.051968 (s)