News Flash:

E ca si cum ai lua un pumn de pastile! Ce se intampla in corpul tau cand mananci mamaliga

1 Februarie 2017
728 Vizualizari | 0 Comentarii
mamaliga
Mamaliga este un aliment consumat frecvent de romani, dar putini sunt cei care stiu ce se intampla in corp dupa ce o mananci.

Porumbul este bogat in acizi grasi nesaturati (85 – 90%), contine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu si fibre.

Acesta are proprietati astringente, diuretice, antiinflamatoare si tonice, fiind utilizat in primul rand ca aliment (cereala) si apoi ca planta medicinala.

Mamaliga lupta stresului, fiind bogat in vitaminele din grupa B, care are actioneaza asupra functionarii sistemului nervos, a muschilor, a inimii si asupra productiei de globule rosii.

Prin continutul de vitamina E, ne protejeaza impotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducand astfel riscul de ateroscleroza si, implicit, de infarct. Ajuta si la procesul de reinnoire al celulelor.

Porumbul fiert contine si potasiu, necesar pentru buna functionare a muschilor si a inimii.

Gastrita hiperacida si ulcerul sunt ameliorate de consumul de mamaliga calda in loc de paine, caci malaiul reduce aciditatea si are o actiune calmanta.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

porumbul acizi grasi hidrocarburi amidon vitamina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0795 (s) | 33 queries | Mysql time :0.018673 (s)