News Flash:

Halterofilul Tasnadi Stefan este de ieri Cetatean de Onoare al judetului Cluj

18 Februarie 2015
929 Vizualizari | 1 Comentarii
Ioan Oleleu Tasnadi Stefan si Vakar Istvan
Consiliul Judetean Cluj a gazduit marti, 17 februarie 2015, ceremonia publica de acordare a Titlului de Cetatean de Onoare al Judetului Cluj - „Clujean de Onoare”, sportivului Tasnadi Stefan, unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale halterelor din judetul Cluj si o personalitate marcanta a sportului cu greutati din Romania. 

La ceremonia condusa de vicepresedintele CJ Cluj Vakar Istvan, , au mai participat vicepresedintele forului administrativ judetean, domnul Ioan Oleleu, invitati si prieteni apropiati ai domnului Tasnadi, domnul prof. Voicu Alexandru – primul antrenor al domnului Tasnadi, domnul Ille Florin, domnul Killyeni András, prieteni si colegi de la Asociatia Sportiva Clujana, colegi din cadrul Federatiei de Haltere precum si alti numerosi colaboratori si prieteni apropiati ai domnului Stefan Tasnadi,  discursul de laudatio fiind rostit de catre dl. prof. univ. dr. Vasile Bogdan, Decanul Facultatii de Educatie Fizica si Sport.

In cadrul ceremoniei, conducatorul Consiliului Judetean Cluj, domnul Vakar Istvan, i-a inmanat  marelui sportiv clujean insemnul distinctiv al titlului de Cetatean de onoare al Judetului impreuna cu o diploma de excelenta „pentru performantele exceptionale obtinute de-a lungul intregii sale cariere, atat in calitate de sportiv cat si ca antrenor precum si pentru contributia cu adevarat remarcabila avuta in ceea ce priveste dezvoltarea si promovarea acestui sport. Cea mai inalta performanta sportiva a domniei sale - medalia olimpica de argint obtinuta in cadrul Jocurilor Olimpice de la de la Los Angeles din anul 1984, l-a consacrat si propulsat definitiv pe halterofilul Tasnadi Stefan in clubul de elita al sportivilor clujeni medaliati olimpic, domnia sa onorand si reconfirmand ulterior acest statut prin obtinerea, in calitate de sportiv si, mai apoi, de antrenor, a numeroase recorduri nationale, medalii europene, mondiale si olimpice.”„Pot spune ca a fost o mare bucurie sa cinstim azi un mare halterofil, un mare antrenor,  un sportiv emerit, pe domnul Stefan Tasnadi  - un maestru al sportului si un veritabil simbol al halterelor clujene. Domnia sa a reprezentat cu cinste judetul Cluj si Romania, fiind un adevarat model atat in sport, cat si in afara lui. Pe de o parte, in anii de activitate sportiva, domnul Tasnadi a stabilit nu mai putin de 50 de recorduri nationale, fiind primul halterofil roman care a castigat medalii europene, mondiale si olimpice la categorii mari de greutate. Pe de alta parte, pe langa acest palmares impresionant, Tasnadi Stefan s-a remarcat prin devotamentul sau exceptional pentru orasul natal si pentru culorile echipei care l-a consacrat, domnia sa ramanand fidel aceluiasi club - Asociatia Sportiva „Clujana”, in pofida numeroaselor solicitari de a se transfera la cluburi din Capitala”, a declarat domnul Vakar Istvan, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj cu atributii delegate de presedinte.

In intreaga activitate de sportiv si antrenor, Stefan Tasnadi a slujit cu pasiune, daruire si devotament sportul halterelor. In continuarea si completarea remarcabilei cariere de halterofil, domnia sa a fost si un selectioner de talente, fiind cel care l-a descoperit pe sportivul Martin Razvan.

„Ma bucur ca am avut ocazia sa ii inmanez acestui sportiv de marca al Clujului, un veritabil ambasador al judetului nostru si al intregii Romanii, cea mai inalta dovada a aprecierii, recunostintei si respectului pe care judetul Cluj le manifesta fata de domnia sa, cel care si-a dedicat intreaga viata sportului in general si halterelor in mod special”  a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Ioan Oleleu.

Reamintim faptul ca forul deliberativ al judetului Cluj a aprobat in cadrul sedintei din data de 28 mai 2014 proiectul de hotarare initiat de domnul Vakar Istvan, privind acordarea Titlului de Cetatean de Onoare al Judetului Cluj - „Clujean de Onoare” domnului Stefan Tasnadi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

2-2
tasnadi stefan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1444 (s) | 22 queries | Mysql time :0.048176 (s)