News Flash:

Iohannis, un presedinte decorat de romani si straini

29 Decembrie 2014
1125 Vizualizari | 1 Comentarii
Klaus Iohannis 1
Presedintele Klaus Iohannis a primit in ultimii ani mai multe decoratii atat din partea Romaniei, cat si din partea altor state, in special Germania.

Profesor de fizica si inspector scolar inainte anul 2000, cand a devenit pentru prima oara primar al municipiului Sibiu din partea Forumului Democrat al Germanilor din Romania, Klaus Iohannis a primit prima distinctie in anul 2006, cand a fost onorat cu Crucea Federala de Merit oferita de Republica Federala Germania, conform CV-ului postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

In 2007, cand Sibiul a fost Capitala Culturala Europeana, Klaus Iohannis a fost decorat de presedintele Traian Basescu impreuna cu Ion Ariton, pe atunci prefect de Sibiu, cu Ordinul National Steaua Romaniei, in grad de Cavaler, pentru "devotamentul pus in slujba cetatenilor si pentru contributia personala la revigorarea culturala si spirituala a municipiului Sibiu - Capitala Culturala Europeana".

Au urmat patru distinctii din partea unor state europene, dintre care trei in acelasi an - 2009.

2008 - Distins cu Ordinul National italian - Steaua Solidaritatii Italiene, in grad de Comandor

2009 - Distins cu Ordinul de Merit al Marelui Ducat de Luxemburg, in grad de Ofiter

2009 - Distins cu Ordinul de Merit "Marea Cruce de Argint" din partea statului austriac
 
2009 - Distins cu Ordinul de Ofiter al Coroanei Belgiene

In 2010 a primit placheta de onoare a Asociatiei Expatriatilor din Germania si a fost onorat cu medalia de onoare "Prieten al Comunitatilor Evreiesti din Romania" din partea Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, se mai arata in CV-ul lui Klaus Iohannis.

In 2011, a fost distins, la fel ca multi alti primari de orase importante din Romania, cu Ordinul National al Romaniei pentru Merit, in grad de Cavaler.

Cea mai recenta distinctie a fost primita in 2014 - Crucea de Ofiter al Ordinului pentru Merite al Republicii Federale Germania (foto).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

inspector scolar administratiei prezidentiale distinctii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1081 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019135 (s)