News Flash:

Licitatie trucata cu trenuri de metrou: Dosarul a fost trimis in instanta de DNA

15 Decembrie 2015
998 Vizualizari | 1 Comentarii
tren 1
Un angajat al Metrorex si un membru al unei companii participante la o licitatie organizata de Metrorex au fost trimisi in judecata pentru infractiuni asimilate celor de coruptie.

Este vorba de Valeriu Picu, angajat al societatii comerciale de transport cu metroul Bucuresti - Metrorex SA si membru al comisiei de licitatie, trimis in judecata pentru folosiarea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

De asemenea, Ovidiu Bancescu, angajat al unei societati comerciale participante la licitatie, a fost trimis in judecata sub aspectul comiterii infractiunii de instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

DNA arata ca, in iunie 2014, Metrorex a lansat procedura de achizitie publica, pentru atribuirea acordului - cadru "Achizitia de trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon", avand ca obiect cumpararea de cel mult 51 trenuri noi de metrou, a cate sase vagoane.

Valoarea estimata a contractului este de peste 1,5 miliarde de lei (1.556.259.680 lei), sursa de finantare urmand a se asigura din credit extern garantat de stat (B.E.I.) si de la bugetul de stat. Acordul-cadru urma a se perfecta cu un singur operator economic, pentru o durata de 84 de luni.

Procedura de achizitie este cea a licitatiei deschise, iar criteriul de evaluare a ofertelor este reprezentat de "oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic".

In acest context, in perioada octombrie 2014 - martie 2015, Bancescu, reprezentant al uneia dintre societatile participante la licitatie, l-a determinat pe Picu, membru al comisiei de licitatie, "sa furnizeze, in mod continuu, informatii cu caracter confidential vizand desfasurarea licitatiei, reprezentantilor uneia dintre societatile participante la licitatie".

Aceste informatii se refereau inclusiv la ofertele si conditiile celorlalti contracandidati, avand ca rezultat "vicierea grava a procedurii de licitatie", arata sursa citata.

Informatiile confidentiale erau oferite atat in scopul adjudecarii licitatiei de catre firma respectiva, cat si pentru ca Picu sa continue sa incaseze foloase (contravaloarea traducerilor solicitate de reprezentantul firmei si efectuate prin intermediul unei PFA apartinand unei rude a angajatului Metrorex).

Firma respectiva a fost desemnata castigatoare, insa contractul de atribuire nu a fost incheiat din cauza ca, in prezent, procedura este suspendata.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

valeriu picu dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1389 (s) | 23 queries | Mysql time :0.040435 (s)