News Flash:

Manualele digitale au ajuns, intr-un final, si la Cluj

7 Decembrie 2014
1210 Vizualizari | 2 Comentarii
Cele peste 26.000 de manuale scolare pentru clasele a I-a si a II-a au inceput sa fie distribuite elevilor, la 3 luni de la inceperea anului scolar.

Potrivit lui Valentin Cuibus, inspectorul general scolar clujean, manualele vor fi integral distribuite pana la jumatatea lunii decembrie.

Manualele au sosit in cele trei specialitati, aritmetica, romana si engleza, dupa cum au fost alese de catre invatatori. Pana la sosirea noilor manuale, la Cluj au fost comandate si procurate manuale vechi.

Cadrele didactice spun ca procesul de invatare va fi foarte dificil pentru copiii care locuiesc in mediul rural si pentru care calculatorul si internetul reprezinta un lux.

“Nu suntem in totalitate de acord cu introducerea manualelor online. Ne gandim la elevii care traiesc in mediul rural si la cum vor avea ei acces la aceste manuale. Asta in conditiile in care in unele zone nici macar nu exista internet. Pentru ei ne facem griji caci le va fi foarte dificil sa invete”, declara la mijlocul lunii august, pentru Monitorul de Cluj, liderul Sindicatul Liber al Invatamantului Preuniversitar Clujean, Maria Lucia Cojocaru.

Manualele digitale vor putea fi accesate online, pe platforma www.manuale.edu.ro. Platforma va contine o aplicatie software dedicata, care va cuprinde, intr-o biblioteca virtuala, variantele online ale manualelor scolare pentru toate disciplinele si modulele de pregatire. Ele vor cuprinde atat continutul celor tiparite cat si exercitii interactive, jocuri educationale, animatii, filme si simulari.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

manuale scolare valentin cuibus manualele aritmetica romana engleza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1596 (s) | 35 queries | Mysql time :0.074517 (s)