News Flash:

Nu arunca cojile de ceapa! Au efect miraculos asupra sanatatii

10 Noiembrie 2014
1696 Vizualizari | 0 Comentarii
Ca ceapa este un exceptional aliment-medicament e un lucru stiut de toata lumea. Efecte terapeutice extraordinare au insa si cojile ei. Din cercetarile realizate la Institutul de chimie bioorganica din Rusia putem afla ce componenta bogata in elemente curative are produsul acesta sortit aruncarii..

Infuzia preparata din acestea amelioreaza tusea, protejeaza tractul urinar si intaresc imunitatea. In popor, cojile de ceapa erau folosite ca vopsea naturala pentru colorat lana. Acestea se fierbeau cu otet, iar in solutia obtinuta se inmuiau tesaturile pentru a le conferi o culoare roscata sau maronie. Ceaiul din coji de ceapa a fost utilizat si pentru colorarea parului.

Intrebuintarea lor nu se opreste insa aici. Infuzia din coji de ceapa are multiple virtuti terapeutice, avand printre altele puterniceproprietati tonice, diuretice, antimicrobiene si antispasmotice.

Am selectat cateva dintre principalele remedii din coji de ceapa, care se bucura de mare succes mai ales in traditia popoarelor slave.

Remedii din coji de ceapa

Ceaiul din coji scade iritatia ochilor si mentine acuitatea vizuala – o veste buna pentru cei ce au un serviciu legat de incordarea sau de suprasolicitarea vederii, urmata de inrosirea ochilor si schimbarea ochelarilor cu dioptrii mai mari.

Gat rosu: in caz de congestie si durere la nivelul gatului, se prepara o infuzie din cateva coji de ceapa la o cana de apa fierbinte; dupa infuzare, solutia se strecoara si se foloseste cand este calduta pe post de gargara.

Tuse seaca: se toarna doua pahare de apa fierbinte peste doa linguri de coji de ceapa maruntite si se fierbe la foc domol timp de 15 minute. Dupa ce se racoreste, solutia se strecoara si se bea cate un sfert de cana de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de mesele principale.

Pentru intarirea sistemului imunitar, dar si ca adjuvant in caz de gripa: se amesteca o lingura de coji de ceapa maruntite cu o lingurita de pudra de radacina de lemn dulce si o mana de ace de pin (40 – 50 g), peste care se toarna 2 litri de apa fierbinte; compozitia se fierbe timp de 20 de minute, se adauga apoi 2 linguri de macese zdrobite si se mai fierbe timp de un minut. Solutia se toarna intr-un termos, dupa 10-12 ore se strecoara si se tine la racoare. Se consuma cate un litru pe zi.

Afte si gingivita: se clateste gura cu o solutie concentrata din coji de ceapa. Aceasta se prepara din 3 lingurite de coji de ceapa maruntite, peste care se toarna 0,5 l de apa clocotita, iar apoi se lasa la macerat timp de 7-8 ore, se strecoara si se foloseste.

Cistita si alte infectii urinare: se administreaza cate o lingura de decoct din coji de ceapa de 3-4 ori pe zi, care se prepara din 3 lingurite de coji maruntite oparite in doua pahare de apa clocotita.

Infectii fungice ale unghiei: se fac bai locale intr-o solutie concentrata din coji de ceapa, timp de 20-30 de minute in fiecare seara, pana la vindecare.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ceapa aliment-medicament infuzia gat rosu tuse seaca cistita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1091 (s) | 33 queries | Mysql time :0.018754 (s)