News Flash:

OMV Petrom a investit 18 milioane de euro in modernizarea depozitului de produse petroliere de la Cluj

21 Decembrie 2015
1714 Vizualizari | 3 Comentarii
OMV
Colosul petrolier, OMV Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din sud-estul Europei, a anuntat finalizarea lucrarilor de modernizare a depozitului de produse petroliere de pe strada Cantonului, din Cluj-Napoca, investitia ridicandu-se la aproximativ 18 milioane euro.

Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom a afirmat ca aceasta investitie este parte a programului de modernizare a infrastructurii de depozitare, care vizeaza construirea a trei depozite noi si modernizarea altor trei. „Cu trei terminale nou construite, la Jilava, Brazi si Isalnita, si inca doua modernizate, la Bacau si Cluj, suntem foarte aproape de atingerea tintei propuse in cadrul strategiei noastre '3 + 3' de modernizare a depozitelor de produse petroliere cu scopul de a sprijini pe deplin reteaua de distributie a Grupului. Investitiile de pana acum pentru constructia si modernizarea a cinci depozite s-au ridicat la circa 125 milioane euro in ultimii sase ani. Depozitul de la Cluj ne va ajuta sa crestem eficienta operatiunilor noastre in paralel cu reducerea costurilor operationale", afirma acesta.

Potrivit reprezentantilor grupului austriac cu sediul in Viena, produsele petroliere din depozitul Cluj sunt stocate in rezervoare supraterane cu o capacitate cumulata de 22.000 m3. Acestea sunt prevazute cu sisteme automate de masurare a volumului si a temperaturii, precum si de protectie contra supra-alimentarii, dar si cu un sistem fix de stingere a incendiilor. Rezervoarele au pereti din otel si sunt conectate la sistemul automat de detectie a scurgerilor si fisurilor, iar incarcarea produselor in autocisterne este controlata printr-un sistem automatizat. Depozitul de la Cluj va asigura aprovizionarea cu produse petroliere a zonei de nord-vest a Romaniei.

Toate cele cinci depozite sunt complet automatizate si respecta normele si standardele romanesti si europene in domeniu. Cele cinci depozite au o capacitate totala de depozitare de 87.000 m3 si se numara printre cele mai moderne si sigure depozite de distributie a produselor petroliere din Europa. In timpul constructiei celor cinci depozite au fost inregistrate circa 3.600.000 ore lucru, fara niciun incident.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

omv petrom cluj-napoca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1404 (s) | 23 queries | Mysql time :0.057818 (s)