News Flash:

Pensia pentru limita de varsta 2018. Cine se poate pensiona in acest an?

10 Ianuarie 2018
2953 Vizualizari | 0 Comentarii

Pensia pentru limita de varsta este principala categorie de pensie acordata in Romania. Conform legislatiei in vigoare, pensia pentru limita de varsta se obtine la data la care se atinge varsta-standard de pensionare, daca este efectuat cel putin stagiul minim de cotizare.

Varsta standard de pensionare, stagiul minim de cotizare si stagiul complet de cotizare sunt elementele care stau la baza deschiderii drepturilor de pensie.

Pensia pentru limita de varsta este principala categorie de pensie acordata in Romania. Conform legislatiei in vigoare, pensia pentru limita de varsta se obtine la data la care se atinge varsta-standard de pensionare, daca este efectuat cel putin stagiul minim de cotizare, potrivit avocat.net. Varsta-standard de pensionare este, in momentul de fata, de 65 de ani pentru barbati si de 63 de ani pentru femei. Stagiul minim de cotizare, adica vechimea in munca,  este de 15 ani si pentru femei, si pentru barbati, iar stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, indiferent de sex.

In conditiile in care, atat varsta-standard de pensionare, cat si stagiul minim de cotizare sunt calculate in functie de data nasterii fiecarei persoane, Legea pensiilor ne permite sa aflam cine indeplineste, teoretic, in 2018, conditiile pentru a obtine pensia pentru limita de varsta.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

tabel
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2917 (s) | 23 queries | Mysql time :0.098292 (s)