News Flash:

Pronuntarea in dosarul Apostu a fost amanata

15 Iulie 2013
1114 Vizualizari | 0 Comentarii
Sorin Apostu
Curtea de Apel Targu Mures a anuntat luni ca a amanat pronuntarea in dosarul de coruptie al fostului primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu pentru data de 25 iulie.

Potrivit Agerpres, magistratul care instrumenteaza acest caz a considerat ca mai are nevoie de timp pentru a analiza probele din dosar si pentru a pronunta o solutie.

La ultimul termen pe fond in aceasta cauza, din data de 1 iulie, instanta a dat cuvantul inculpatilor si aparatorilor acestora pentru a formula concluziile, ocazie cu care fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu, sotia acestuia, Monica Undina Apostu, si omul de afaceri Calin Stoia si-au sustinut nevinovatia.

Dosarul a fost stramutat la Targu Mures de la Curtea de Apel Cluj, iar in acesta patru persoane au fost trimise in judecata - Sorin Apostu, Calin Mihai Stoia, Monica Undina Apostu si denuntatoarea Aspazia Droniuc - pentru infractiuni de coruptie, printre care dare de mita, spalare de bani, fals intelectual.

Fostul primar Sorin Apostu este acuzat de DNA ca a luat mita 94.000 de euro in schimbul incheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto si de salubrizare.

''In cursul anilor 2009 - 2011, in schimbul incheierii unor contracte - de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului Local Cluj, respectiv de salubrizare a orasului - inculpatul Apostu Sorin, in calitatea sa de primar, a pretins si primit sume de bani totalizand echivalentul in lei a 94.000 de euro. Pentru a se disimula provenienta si scopul banilor obtinuti din actele de coruptie, intre firmele care au primit contractele de la primarie si cabinetul de avocatura al sotiei primarului au fost incheiate contracte de consultanta juridica fictive, astfel incat sumele de bani au fost incasate prin cabinetul de avocatura al lui Apostu Monica Undina, invinuita in acelasi dosar'', precizeaza DNA.

In sarcina lui Sorin Apostu s-a retinut savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata.

In decembrie 2011, cand DNA a anuntat trimiterea in judecata a sotilor Apostu, precum si a omului de afaceri Calin Mihai Stoia si a denuntatorului Aspazia Droniuc, s-a dispus si instituirea sechestrului asigurator si indisponibilizarea sumelor de 145.000 de lei si 10.000 de euro, care i-ar fi apartinut lui Sorin Apostu, precum si a sumei de 358.326,93 lei apartinand Monica Undina Apostu.

Procurorii DNA sustin ca in perioada 2010-2011 Calin Mihai Stoia, administratorul SC Compania de Salubrizare Brantner Veres S.A., i-ar fi remis primarului Sorin Apostu suma totala de 188.760 lei, echivalentul a 45.000 de euro, ''pentru ca inculpatul Apostu Sorin sa ii favorizeze firma in obtinerea contractului de salubrizare a municipiului Cluj-Napoca si pentru ca acest contract sa se deruleze fara incidente''.

Conform DNA, pentru a crea aparenta de legalitate a remiterii acestei sume de bani, ''suma de 188.760 de lei a fost achitata cu titlu de plata a unor contracte de consultanta juridica incheiate fictiv intre firma beneficiara a contractului de salubrizare si cabinetul de avocatura al Monicai Apostu, sotia primarului, in conditiile in care asistenta juridica aferenta acestor contracte este inexistenta''.

Aspazia Droniuc a fost inculpata in dosar pentru infractiuni de coruptie, printre care dare de mita, spalare de bani, fals intelectual. Aceasta a fost initial condamnata in dosar la trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, insa a fost reinculpata ulterior.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

sorin apostu magistratul dosarul dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1061 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015890 (s)