News Flash:

Reorganizarea RAADPP reaprinde disputa dintre Seplecan si Avram. Seful CJ sustine ca daca s-ar fi mers pe varianta propusa de el angajatii regiei ar fi avut siguranta locului de munca

22 Octombrie 2015
893 Vizualizari | 2 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7401 RON (+0.0018)
USD: 4.1850 RON (-0.0166)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Mircea Avram Mihai Seplecan
Precizari referitoare la reorganizarea RAADPP Cluj

Ca urmare a afirmatiilor facute in sedinta ordinara a Consiliului Judetean Cluj de la sfarsitul lunii septembrie 2015, cu privire la proiectul de hotarare vizand stabilirea unor masuri pentru organizarea serviciului public comunitar de administrare a domeniului public si privat al Judetului Cluj, in sensul in care raspunsul primit din partea Consiliului Concurentei nu ar face referire la proiectul de hotarare amintit mai sus, ci ar fi „un simplu raspuns la o intrebare referitoare la caile legale pentru delegarea serviciilor de utilitati publice, nefiind o cerere de aviz pe proiectul de hotarare", reprezentantii CJ Cluj aduc cunostinta opiniei publice urmatoarele aspecte.

Dupa cum au afirmat juristii Consiliului Judetean Cluj in sedinta deliberativului judetean din data de 29 septembrie prin adresa nr. 11.549 din 28 septembrie 2015, Consiliul Concurentei a transmis forului administrativ judetean un punct de vedere argumentat asupra proiectului de hotarare care aproba in anexa studiul de oportunitate si delegarea directa a gestiunii acestui serviciu public comunitar de administrare a domeniului public si privat al Judetului Cluj. Acest punct de vedere reprezinta pozitia oficiala a Consiliul Concurentei in contextul in care aceasta autoritate de concurenta emite, in conformitate cu prevederile art. 25 alin. 1, lit.1 din Legea concurentei nr. 21/1996, avize si puncte de vedere pentru proiectele de acte normative care pot avea impact anticoncurential.

In aceste context, avand in vedere diferentele de opinie existente in sedinta ordinara a Consiliului Judetean Cluj referitoare la existenta/inexistenta unui „aviz" din partea Consiliul Concurentei pe proiectul de hotarare amintit mai sus, Consiliul Judetean a transmis in data de 7 octombrie 2015 o noua adresa Consiliului Concurentei, pentru clarificarea acestor aspecte. Astfel, prin adresa nr. RG 12198 din 14 octombrie 2015 inregistrata la Consiliul Judetean Cluj cu nr. 17403 din 16 octombrie 2015, Consiliul Concurentei isi mentine opinia exprimata in raspunsul initial transmis forului administrativ al judetului Cluj, invederand totodata necesitatea respectarii prevederilor art.8 din Legea Concurentei nr. 21/1996, prin delegarea gestiunii serviciului de utilitati publice in conditii concurentiale.

Mai mult decat atat, ca urmare a declaratiilor facute de directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Privat al Judetului Cluj, conform carora „Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilitati Publice a aprobat solicitarea RAADPP Cluj" de reorganizare a acesteia, Consiliul Judetean Cluj s-a adresat Autoritatii amintite pentru exprimarea unui punct de vedere oficial asupra acestor afirmatii. Astfel, prin adresa nr. 323550 din 12 octombrie 2015 inregistrata la Consiliul Judetean Cluj cu nr. 17738 din 15 octombrie 2015, ANRSCUP a infirmat categoric existenta vreunei aprobari in acest sens, intrucat aceasta ar excede competentelor si atributiilor conferite respectivei autoritati de legislatia specifica serviciilor comunitare de utilitati publice. 

„Ne pare rau sa constatam faptul ca, in mod total inutil si nejustificat, s-a amanat, cu inca o luna, rezolvarea situatiei reorganizarii RAADPP desi punctul de vedere al autoritatilor de resort a fost cunoscut de foarte mult timp, de catre toti factorii de decizie implicati. Acest lucru nu poate decat sa ne reconfirme faptul ca, opunandu-se proiectului de hotarare initiat in acest sens de presedintele Consiliului Judetean, conducerea RAADPP nu face decat sa  traga de timp, opunandu-se in acest fel implementarii solutiei legale in aceasta speta. Intrucat in acest fel s-au pierdut deja patru luni de la inceputul acestor demersuri,  e evident faptul ca de eventualele probleme care vor decurge din aceste intarzieri se vor face vinovati exact cei care s-au opus fatis respectarii legii. Nu pot sa nu remarc faptul ca, in situatia in care s-ar fi mers pe varianta propusa de mine, in momentul de fata angajatii Regiei ar fi avut o perspectiva clara precum si siguranta locului de munca. Tocmai de aceea, voi reveni cu un proiect similar care va fi pus pe ordinea de zi a proximei sedinte a Consiliului Judetean, astfel incat sa depasim cat mai repede aceasta situatie de incertitudine ce planeaza asupra viitorului RAADPP Cluj", a declarat Mihai Seplecan, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

judetului cluj consiliul concurentei raadpp cluj mihai seplecan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1308 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046258 (s)