News Flash:

Sedinte gratuite de interactiune prin muzica pentru copiii cu autism

18 Ianuarie 2016
1153 Vizualizari | 1 Comentarii
asociatia autism transilvania
In perioada ianuarie-august 2016, 30 de copii din cadrul Asociatiei Autism Trasilvania vor participa saptamanal la sedinte gratuite de interactiune prin muzica.

Proiectul organizatiei, intitulat „Canta cu mine! Interactiune prin muzica pentru copiii cu autism", a fost desemnat castigator de catre Fundatia Pentru Comunitate si MOL Romania la sfarsitul anului 2015 in cadrul Programului MOL pentru sanatatea copiilor - 2015.

Proiectul Asociatiei Autism Transilvania va fi sprijinit cu suma de 11.000 lei, suma ce va putea fi folosita pentru acoperirea cheltuielilor inscrise in proiect.

Interactiunea prin muzica in abordarea copiilor cu autism este o metoda relativ noua pentru Romania, ce presupune utilizarea muzicii si a instrumentelor muzicale pentru dezvoltarea comunicarii si a abilitatilor sociale si emotionale. Originalitatea metodei consta in tehnicile specifice: oglindirea - redarea identica a comportamentului copilului, simultan cu acesta; explicarea verbala a comportamentelor copilului, pe ritm muzical; imitarea comportamentelor initiate de copil in cadrul sedintelor de lucru; acompanierea cu instrumente muzicale sau cu secvențe sonore verbale a unor comportamente initiate/ manifestate de copil.

De asemenea, toti cei 30 de copii vor avea acces saptamanal la OptiMusic, un sistem audio-vizual, bazat pe interactiunea dintre fasciculele de lumina si de culoare, care poate fi adaptat la nevoile specifice persoanelor cu autism, find deopotriva un instrument de comunicare, dar si unul educativ. OptiMusic se adreseaza persoanelor cu deficiente in invatare, emotionale si comportamentale, motiv pentru care este foarte indicat pentru copiii cu autism.

„Datorita faptului ca muzica este ceva foarte placut pentru majoritatea copiilor cu autism si pentru ca poate deveni cu usurinta un instrument prin care acestia reusesc sa isi comunice mai bine emotiile, starile si uneori chiar gandurile, consideram extrem de importanta aceasta finantare. Metodele utilizate ii vor ajuta pe unii copii sa dobandeasca noi achizitii in materie de cuvinte, cultura muzicala, dezvoltarea imaginatiei, creatie, dublate in permanenta de momente de relaxare si buna dispozitie", a declarat Nicoleta Niste, director executiv in cadrul Asociatiei Autism Transilvania.

 

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

mol romania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Marius  | #19341
Foarte mulţi dintre oameni îşi blochează singuri accesul la această sursă infinită de putere prin gândurile lor de sărăcie, de îndoială şi de teamă, care împiedică afluxul de prosperitate în viaţa lor. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: crazzy_boddy@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 32 queries | Mysql time :0.044626 (s)