News Flash:

Seplecan acuza conducerea Consiliului Judetean Cluj ca musamalizeaza problemele Centrului de Deseuri

10 Decembrie 2014
1413 Vizualizari | 2 Comentarii
Mihai Seplecan
Presedintele executiv ACL Cluj, consilierul judetean Mihai Seplecan, sustine ca se incearca musamalizarea problemelor de la Centrul Integrat de Management al Deseurilor Cluj si ca va prezenta probe in acest sens. “La Consiliul Judetean Cluj se lucreaza de zor pentru ase ascunde gunoiului sub pres nu pentru rezolvarea problemelor de la Centrul Integrat de Management al Deseurilor Cluj. La CJ Cluj viata merge inainte de parca nimic nu s-ar fi intamplat: a fost trimis Horea Uioreanu in judecata, restul nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroase. Nu este deloc asa si o voi demonstra. Motiv pentru care cer din nou, public, ca cei care se fac vinovati de situatia existenta sa fie trasi la raspundere – atat penala daca este cazul, cat si materiala. Sunt decidenti ai CJ Cluj care au incasat bani de-a lungul anilor pentru a supraveghea ca lucrarile de la CIMD Cluj sa fie facute conform standardelor. Dar, in ciuda faptului ca stiau ce probleme sunt acolo, au preferat doar sa-si incaseze necuvenit drepturile salariale, ascunzand mizeria sub pres.”, arata Seplecan.

Acesta mai arata faptul ca despre problemele de la CIMD Cluj se stia inca din 2012, cand expertul Roman Florian a informat Beneficiarul, adica CJ Cluj, ca sunt probleme majore la realizarea lucrarii. Acest lucru rezulta si din documentul intitulat Rezumat al discutiilor purtate in cadrul sedintei saptamanale nr. 96/05.02.2014, unde apare scris ca “Antreprenorul a prezentat extrase din expertiza tehnica intocmita pentru Beneficiar in iulie 2012 de exepertul Roman Florian, indicand faptul ca in profilul transversal 5 apar coeficienti de siguranta subunitari si coeficienti la limita in alte profile. Problemele ridicate de Antreprenor au fost prezentate anterior Proiectantului in 2012 cand a fost intocmita expertiza. Proiectantul a luat la cunostinta rezultatele si recomandarile expertului, dar nu a dispus modificari ale proiectului”.

“Se stia ca sunt probleme dar s-a mers inainte cu lucrarile. Nu se poate arunca intreaga vina pe Horea Uioreanu, asa cum spera sa o faca cei care au incasat necuvenit foloase de pe urma angajamentelor neonorate la acest obiectiv.

Atrag atentia asupra metodelor securisto-comuniste pe care incearca cei de la CJ Cluj sa le aplice in musamalizarea propriei responsabilitati in esecul la investitia CIMD Cluj, in cardasie cu prefectul apolitic al judetului Ioan Vuscan. Ce situatie de urgenta exista la acest obiectiv de a cerut-o prefectul de abia acum? Conform documentelor si informarilor care ies la lumina, urgenta exista inca din 2012. Inca de atunci lucrarile erau neconforme, toti cei implicati in proiect au fost informati, dar nu s-a luat nici o masura de remediere. Inclusiv proiectantul a refuzat sa ia in considerare expetiza tehnica prezentata si sa propuna solutii conforme. S-a mers inainte si acum se cauta metode de musamalizare. Inclusiv prin invocarea unei stari de urgenta tardive.”, considera Seplecan.

Consilierul aseamna situatia actual de la CJ Cluj cu cea din decembrie 1989, aratand ca “Asta imi aminteste de cum, in 22 decembrie 1989, cei care s-au facut vinovati cu o zi inainte de uciderea cu arma de foc a 26 de clujeni si schilodirea altor 86 pe strazile si in pietele municipiului, se milogeau de Silviu Curticeanu, secretarul lui Nicolae Ceausescu, sa il convinga sa declare Stare de Urgenta si la Cluj. Sa-si poata si ei justifica din punct de vedere legal nemernicia.”
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cimd cluj cj cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1520 (s) | 23 queries | Mysql time :0.072728 (s)