News Flash:

Teoria care poate schimba crestinismul. Ce ASCUNDE Biblia?

25 Decembrie 2014
1224 Vizualizari | 2 Comentarii
In Ajun de Craciun apar pe internet tot felul de teorii ale conspiratiei care pun sub semnul intrebarii autenticitatea Nasterii Mantuitorului. Potrivit acestora exista mai multe inadvertente in Biblie cu privire la venirea pe lume a Domnului Iisus, iar sabatoarea pe care o tin crestinii ar avea la baza traditii pagane.

Numai doi evanghelisti au scris despre viata lui Iisus. Cei doi sunt Matei si Luca. Conform scrierilor lui Matei, Iisus a fost botezat la 30 de ani. In scrierile lui Luca se spune ca pe vremea lui Irod, ingerul Gabriel sau Gavril i-a aparut preotului Zaharia si i-a spus ca sotia sa, Elisabeta, ii va naste un fiu, pe Ioan. Apoi a anuntat-o pe Maria ca va naste un fiu.

Maria si Iosif au plecat spre Bethleem unde Maria va naste. Deoarece a nascut in iesle, ingerul Gavril anunta niste pastori ca s-a nascut Mantuitorul. Pornesc cu totii spre Ierusalism si dupa opt zile copilul este circumcis si i se spune Iisus. Botezat va fi la varsta de 30 de ani.

Tot Luca spune ca atunci cand Iisus avea 12 ani, Iosif si Maria l-au pierdut pe Iisus. L-au gasit dupa cateva zile, intr-un templu, ascultandu-i pe invatatori si punandu-le intrebari. Evanghelistii prezinta nasterea lui Iisus in mod diferit. Luca spune ca ingerul i-a aparut in vis Mariei iar Matei spune ca ingerul i-a aparut in vis lui Iosif. Luca spune ca Iisus s-a nascut in iesle, iar Matei spune ca nasterea a avut loc intr-o casa.

Marcu si Ioan nu vorbesc despre locul nasterii. Doar Matei aminteste despre cei trei magi de la rasarit care i-au adus daruri lui Iisus. O astfel de minune a nasterii trebuia pomenita in scrierile lor de catre egipteni, persi, arabi. Ei nu au vazut nicio stea care a stat deasupra Bethleemului mai mult timp, dupa nasterea lui Iisus, in timpul in care magii au strabatut mai bine de 1600 de kilometri din Pesia in Iudeea.

Ciudat este ca nici macar regele Irod nu a vazut acea stea, nici cand atunci a mers inaintea magilor din Ierusalim pana in Bethleem. Decizia lui Irod de a ucide toti pruncii sub doi ani este relatata numai de Matei. Nici macar cronicarii vremii nu vorbesc despre acest macel. Cei patru evanghelisti nu au aceeasi poveste. De ce numai doi dintre ei povestesc despre nasterea lui Iisus, daca a fost un lucru atat de important. Nasterea din fecioara, de genul celei descrise de Matei si Luca este un laitmotiv in toate religiile anterioare sau contemporane crestinismului.

Specialistii spun ca pastorii nu pot fi pe camp cu oile iarna. In data de 25 decembrie, romanii serbau nasterea lui Mithra, un zeu imprumutat din Persia. Reprezentantii Bisericii tac si nu dau explicatii la aceste inadvertente. Sunt specialisti care sustin ca Evangheliile au fost scrise in secolul al II-lea cand Luca si Matei erau oale si ulcele. Probabil ca este mai bine sa credem si sa nu cercetam!
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

evanghelisti iisus matei luca irod ingerul gabriel gavril zaharia ioan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1612 (s) | 23 queries | Mysql time :0.070861 (s)