News Flash:

Urmarirea penala pentru infractiunile de peste un milion euro nu mai este in competenta DNA

22 Octombrie 2013
948 Vizualizari | 0 Comentarii
Senatorii au decis, in sedinta de astazi, scoaterea din competenta Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a efectuarii urmaririi penale in cazul infractiunilor de inselaciune, evaziune fiscala sau frauda vamala cu pagube materiale mai mari de un milion de euro, echivalent lei.

Pentru aceste infractiuni, urmarirea penala va fi efectuata de catre Parchete, potrivit Agerpres.

Astfel, Senatul a adoptat, fara modificari, un proiect de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 63/2013 pentru modificarea art.13 alin.(1) indice 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.43/2002 privind Directia Nationala Anticoruptie.

Potrivit expunerii de motive, normele actuale care stabilesc competenta DNA au dus la supraincarcarea procurorilor care activeaza in cadrul Directiei, fiind esentiala o interventie legislativa pentru a evita blocarea activitatii organului judiciar.

Numarul mediu de dosare aflate in lucru la un procuror DNA care desfasoara activitate de urmarire penala este de 80-90.

"Avand in vedere complexitatea cauzelor, determinata de specificul infractiunilor atribuite in competenta DNA, efectuarea urmaririi penale in mod nemijlocit de catre procuror in toate aceste dosare este extrem de dificila, ceea ce duce inevitabil la intarzieri semnificative in efectuarea actului de justitie", se arata in expunerea de motive.

Caracterul legii este organic, iar Senatul in acest caz este Camera decizionala
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

dna urmaririi penale inselaciune evaziune fiscala frauda
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0993 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020984 (s)