News Flash:

VOT FINAL pentru Rosia Montana. USL vine cu decizia politica

11 Noiembrie 2013
1145 Vizualizari | 0 Comentarii
Comisia parlamentara speciala pentru Rosia Montana se va reuni, in aceasta seara, pentru a da votul final asupra proiectului de lege venit de la Guvern, in conditiile in care termenul fixat de Birourile permanente ale celor doua Camere pentru elaborarea raportului a expirat duminica. Conducerea USL se va reuni, in aceasta dimineata, iar tema votului final pe care Comisia pentru Rosia Montana trebuie sa il dea in ceea ce priveste proiectul de lege al Guvernului figureaza printre punctele principale de pe ordinea de zi. Votul final in Comisia parlamentara va fi dat, asadar, in functie de decizia politica luata luni dimineata la nivelul conducerii USL.

In acest moment, conform aritmeticii din comisie, reprezentantii PNL, PC, UDMR si cei ai grupului minoritatilor pot asigura cvorumul in lipsa celor ai PSD si detin, cumulat, numarul necesar de voturi pentru a respinge proiectul in forma venita de la Guvern.

Daca membrii Comisiei vor decide sa respinga proiectul de lege in forma venita de la Guvern, se va face o completare cu caracter general a Legii minelor in ceea ce priveste exploatarile auro-argintifere, iar daca proiectul va primi raport de admitere, acesta va fi adoptat cu o serie de amendamente care il modifica radical, fiind eliminata din textul legii orice referire la Rosia Montana.

Dezbaterile din cadrul Comisiei parlamentare pentru Rosia Montana dureaza de circa doua luni. Acum o luna, conducerea USL a decis sa prelungeasca mandatul Comisiei cu inca o luna, pentru a se ajunge la un acord. In cadrul Comisiei nu s-a ajuns insa la un acord, pentru ca in USL nu s-a ajuns la o intelegere, punctele de vedere ale PSD si PNL fiind diametral opuse, in conditiile in care social-democratii sustin proiectul de lege in forma Guvernului, cu amendamente, iar liberalii se pronunta impotriva actului normativ in ansamblu, potrivit realitatea.net.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

rosia montana votul final lege guvern conducerea usl decizia politica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1062 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022666 (s)