O friptura de zile mari, perfecta pentru masa de Paste, dupa o reteta Jamie Oliver.
Ingrediente:
pulpa de miel – 2 kg
o capatana de usturoi (trei catei se curata si se zdrobesc, restul se lasa in coaja)
o legatura de rozmarin proaspat
coaja de la o lamaie
ulei de masline
sare
piper
1,5 kg cartofi, curatati si taiati in jumatati
Pentru dressingul de menta:
4 linguri de menta verde, maruntita
1 lingurita zahar
sare
1 lingura apa fierbinte
3 linguri otet de vin alb
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 200 de grade Celsius. Sub gratarul de la cuptor se asaza o tava intinsa, adanca (sau tava cuptorului).
Intr-un castron se amesteca usturoiul zdrobit, frunzele de la o jumatate de legatura de rozmarin, maruntite, coaja de lamaie si ulei de masline (aprox. o jumatate de pahar).
Carnea se potriveste de sare si piper si se pune peste marinata. Cu miscari usoare, pulpa de miel se imbraca in sos, apoi se asaza pe gratarul din cuptor, deasupra tavii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (0)