Greu de crezut, dar
ciocolata calda face mult mai mult decat sa ne incalzeasca intr-o zi friguroasa de iarna.
Cercetatorii
Universitatii Harvard spun ca doua cani pe zi din aceasta bautura delicioasa ne pot ajuta
memoria, prin mentinerea circulatiei sanguine in acea zona a creierului.
Citeste si:
Beneficiile laptelui organic, de soia, de orez si de migdaleOamenii de stiinta au investigat efectele consumului de cacao asupra memoriei, iar concluzia a fost unanima:
“Diferite zone din creier au nevoie de mai multa sau mai putina energie pentru a-si duce sarcinile la bun sfarsit. Reactia se numeste acuplare neurovasculara si poate juca un rol major in prevenirea unor boli grave precum Alzheimer”. Jumatate din cei 60 de participanti la studiu, cu varsta medie de 70 de ani, au baut timp de o saptamana
cacao bogata in
flavonoizi,
antioxidanti puternici, iar cealalta jumatate au consumat cacao slab calitativa.
Citeste si:
100 de alimente ideale pentru sanatatea taFolosind mai apoi ultrasunetele, cercetatorii le-au masurat nivelul de acuplare neurovasculara si au stabilit ca absolut toti si-au imbunatatit mai mult sau mai putin
memoria.
sursa:obiectiv.info
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (0)