News Flash:

CSAT a aprobat privatizarea CFR Marfa

6 Februarie 2013
1234 Vizualizari | 0 Comentarii
• Statul va ceda pachetul majoritar al CFR Marfa prin negociere pe baza de oferte preliminare si neangajante, etapa urmata de licitatie cu oferta in plic, unde garantia de participare va fi echivalentul in lei a 10 milioane euro, reprezentand 17% din valoarea nominala a actiunilor detinute de stat.

Ministrul Finantelor publice, Daniel Chitoiu, a anuntat, marti, ca in cadrul CSAT a fost aprobata privatizarea CFR Marfa, iar astazi, in Guvern, va fi adoptata strategia de privatizare a companiei. "Ministerul Transporturilor va incepe demersurile pentru privatizare, maine (miercuri - n.r.). In sedinta de Guvern se va aproba strategia de privatizare, urmand ca pana la jumatatea lunii iunie, sa avem desemnat castigatorul la CFR Marfa. (...) Este vorba despre o privatizare cu un investitor strategic, cu o garantie de participare de 10 milioane de euro, sa nu mai avem participanti de calibrul Olchim si, de asemenea, va fi cu plic inchis, deci licitatie cu investitor strategic", a declarat vicepremierul Chitoiu. Statul va ceda pachetul majoritar al CFR Marfa prin negociere pe baza de oferte preliminare si neangajante, etapa urmata de licitatie cu oferta in plic, unde garantia de participare va fi echivalentul in lei a 10 milioane euro, reprezentand 17% din valoarea nominala a actiunilor detinute de stat. "Ministerul Transporturilor va vinde pachetul majoritar de actiuni din capitalul social al CFR Marfa, inclusiv in privinta pachetului de actiuni care va fi detinut de stat in urma conversiei creantelor statului fata de CFR Marfa in actiuni, in masura realizarii acesteia, daca este cazul, prin metode combinate cu criterii de precalificare a investitorilor, si anume negociere pe baza de oferte preliminare si neangajante, urmata de licitatie cu oferta in plic, conform legislatiei in vigoare. Criteriile de precalificare vor fi stabilite prin dosarul de prezentare si publicate in oferta de vanzare si vor consta in experienta relevanta in domeniul transportului de marfa si capabilitatii operationale si capabilitati financiare care sa demonstreze posibilitatea preluarii si dezvoltarii unei noi afaceri", se arata intr-un proiect de hotarare de Guvern pentru aprobarea strategiei de privatizare a CFR Marfa. Singurul criteriu de adjudecare a licitatiei va fi pretul oferit.

Trimitem 10 militari in Mali

Sedinta Consiliului Suprem de Aparare a tarii (CSAT), care a avut pe ordinea de zi si participarea la misiunea UE in Mali, strategia de securitate cibernetica, privatizarea CFR Marfa si activitatea institutiilor care au gestionat criza ostaticilor din Algeria de la complexul In Amenas, s-a incheiat. CSAT a aprobat, marti, trimiterea unui contingent de 10 militari la misiunea Uniunii Europene de instruire din Mali in anul 2013. Inaintea sedintei, presedintele si premierul au avut o intalnire la Palatul Cotroceni.

Membrii Consiliului au avut in program o discutie despre participarea fortelor armate ale Romaniei in afara teritoriului statului roman in anul 2013, planul multianual de restabilire a capacitatii de lupta a Armatei Romaniei, precum si despre participarea Romaniei la misiunea Uniunii Europene de instruire in Mali, in anul 2013.
Presedintele Traian Basescu declara, recent, ca Romania va fi solidara cu Franta, "dar daca cineva ne vede trimitand trupe luptatoare in Mali, se insala", seful statului precizand ca tara noastra poate asigura instructori sau materiale pentru armata statului african.Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

daniel chitoiu csat guvern
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1017 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021974 (s)