News Flash:

Manifestari la Ciucea, la 75 de ani de la moartea poetului Octavian Goga

3 Mai 2013
1495 Vizualizari | 0 Comentarii
Octavian Goga
Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a participat astazi, 7 mai 2013, la manifestarile prilejuite de comemorarea a 75 de ani de la moartea marelui poet Octavian Goga. Acestea au fost organizate la Muzeul Octavian Goga de la Ciucea, sub egida Consiliului Judetean Cluj, in colaborare cu Casa de Cultura a municipiului Cluj-Napoca si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj.

Incluse in ciclul 'Anul cultural Octavian GOGA' si consacrate comemorarii a 75 de ani de la moartea poetului, manifestarile de la Ciucea au debutat cu o sfanta liturghie oficiata de un sobor de preoti in frunte cu IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei Andreicut, urmata de un parastas la mormantul poetului si al Veturiei Goga.

'Am participat la manifestarile de astazi cu un amestec de sentimente, emotie, piosenie, respect, pentru ca personalitatea lui Octavian Goga impune asta. Suntem privilegiati sa avem la noi in judet Muzeul dedicat celui care a fost un mare poet si prim-ministru al Romaniei, iar printre prioritatile noastre se afla si promovarea acestui obiectiv turistic unic. Sper ca demersurile noastre, programele culturale ale Consiliului Judetean Cluj isi vor atinge scopul, iar numarul celor care vor lua de la Ciucea lumina poeziei, a culturii in general, va fi pe masura personalitatii poetului', a precizat Horea Uioreanu, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Agenda manifestarilor de astazi mai cuprinde vernisajul unei expozitii cu tema: 'Octavian GOGA - sfarsit de capitol', care cuprinde materiale foto-documentare, descoperite in urma cercetarilor efectuate in arhiva CNSAS, referitoare la moartea poetului si inmormantarea sa, la data de 12 mai 1938, in cimitirul Bellu din Bucuresti. Spre seara, caminul cultural din Ciucea va fi gazda unui spectacol muzical-folcloric.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

horea uioreanu octavian goga ciucea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2552 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017868 (s)