News Flash:

Raport: Vezi ce legi au votat deputatii si senatorii clujeni in ultimele luni si gradul lor de prezenta in Parlament

4 Aprilie 2014
2181 Vizualizari | 0 Comentarii
BZC Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.9198 RON (-0.0011)
USD: 4.1348 RON (-0.0095)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Prezenta deputatilor si senatorilor clujeni la vot in camerele Parlamentului, initiativele lor legislative sau gradul de migratie politica releva faptul ca alesii clujeni, toate aceste date au fost publicate intr-un raport publicat pe site-ul deputatdecluj.ro. Acesta mai cuprinde si intrebarile si interpelarile parlamentarilor adresate Guvernului sau domeniile de interes legislativ ale alesilor clujeni.

Potrivit unor informatii aparute pe site-ul deputatdecluj.ro, deputatii si senatorii judetului Cluj par sa se achite onorabil de sarcinile ce le revin. Din datele publicate rezulta faptul ca, in afara a doua exceptii notabile de prezenta la vot sub pragul de 50%  pe care analiza statistica le-a scos la iveala, alesii clujenilor au fost, in cea mai mare parte, prezenti la datorie. Astfel, deputatii clujeni au avut, in medie, o prezenta la vot de 79.41%, dupa cum urmeaza: 92.15% UDMR, 91.81% PSD, 82.49% PNL, 77.95% PC, 32.50% PD-L. In acest timp, senatorii au inregistrat o medie a prezentei la vot de 66.47%, in versiunea: 94.44% PSD, 65.40% UDMR, 64.64% PNL, 41.41% PD-L.

Media prezentei la vot a reprezentantilor fiecarui partid politic la nivel de Camera Deputatilor si Senat (cumulat) a fost de: 92.69% PSD, 78.92% PNL, 78.77% UDMR, 77.95% PC, 36.95% PD-L. Parlamentarii care s-au remarcat printr-o prezenta extrem de redusa la vot au incercat sa compenseze cu un numar mare de luari de cuvant, declaratii politice, intrebari si interpelari, acestea din urma reformulate, insa, deseori, in jurul acelorasi teme.

In ceea ce priveste migratia politica, doua dintre partidele parlamentare au avut de pierdut ca urmare a acestui fenomen (PDL si PP-DD) – Partidul Conservator fiind cel care a beneficiat de migratia celor doi deputati. Din totalul de 14 parlamentari alesi in decembrie 2012, 3 deputati au schimbat o data grupul parlamentar (Vicentiu Mircea Irimie de la PDL la PC din ianuarie 2013, Ioan Moldovan de la PP-DD la PC din ianuarie 2013, Adrian Gurzau de la PDL – independent din februarie 2014 – membru al Partidului Miscarea Populara).

Citeste si: Aurelia Cristea a primit avizul comisiilor parlamentare pentru functia de ministru

In ceea ce priveste votul electronic in Senatul Romaniei s-a luat in calcul prezenta nominala la voturile finale electronice din perioada 1 septembrie 2013 – 31 decembrie 2013 conform Institutului pentru Politici Publice Bucuresti (un total de 396 voturi final).  


Ce initiative legislative au avut parlamentarii in functie de partid


Parlamentarii PSD sunt preocupati, in special, de protectia sociala, sanatate, educatie si de crearea de noi locuri de munca. Senatorul Alexandru Cordos este interesat de masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece; masurile pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente; infiintarea, organizarea si functionarea Consiliului National pentru Evaluare, Formare profesionala si autorizarea interpretilor in limbaj mimico-gestual din Romania; regimul juridic al sanctiunilor prestarii unei activitati in folosul comunitatii; sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice; Legea energiei electrice si a gazelor naturale etc.

Citeste si: BIOGRAFIE: Aurelia Cristea, propusa ministru delegat pentru Dialog Social

Deputatul Aurelia Cristea este preocupata de: veniturile medicilor de familie care asigura continuitatea asistentei medicale in centrele de permanenta; stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii; reglementarea serviciilor prestate de catre furnizorii de energie catre populatie; modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc; declararea Zilei de 16 mai, ca Ziua Nationala a Costumului Popular Romanesc; protectia si promovarea drepturilor copilului; declararea zilei de 24 ianuarie ca zi de sarbatoare legala; sprijinul acordat romanilor de pretutindeni; practica elevilor si studentilor etc.

Deputatul Cornel Itu isi concentreaza atentia asupra reglementarii activitatii de voluntariat in Romania; asupra Legii Educatiei Nationale; statutul Corpului diplomatic si consular al Romaniei; combaterea si prevenirea actelor cu caracter pedofil si a infractiunilor contra libertatii si integritatii sexuale ale persoanelor etc.

Parlamentarii PNL sunt interesati de finante, cultura, protectia sociala si de domeniul sanatatii.
Deputatul Adrian Oros este preocupat de instituirea timbrului cultural; subventionarea revistelor de cultura reprezentative din Romania; transmiterea unor bunuri imobile dezafectate din domeniul privat al statului si administrarea autoritatii publice central in proprietatea privata a autoritatilor administratiei publice locale; ajutorul public judiciar in materie civila etc.

Deputatul Radu Zlati este interesat de unele masuri de stimulare a invatamantului profesional, universitar si a cercetarii stiintifice; vanzarea spatiilor proprietate privata a statului, aflate in administrarea consiliilor judetene sau a consiliilor locale, inchiriate asociatiilor sau fundatiilor; completarea Legii privind siguranta nationala a Romaniei; recunoasterea meritelor personalului armatei participant la actiuni militare si acordarea unor drepturi acestuia si urmasilor celui decedat; etc.

Deputatul Elena Uioreanu
este interesata de comercializarea produselor si serviciilor de piata; educatia prin sport; folosirea limbajului semnelor romane si/ limbajului mimico-gestual oficial prin interpret autorizat; infiintarea, organizarea si functionarea creselor; promovarea investitiilor in exploatatiile agricole mici si mijlocii etc.

Deputatul Steluta Cataniciu
este preocupata de administrarea si gestionarea domeniului de nivel superior “.ro”; modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal; abrogarea art.276 din Legea nr.286/2009 privind Codul Penal, reforma in domeniul sanatatii etc.

Citeste si: Topul celor mai prost imbracati participanti la Balul Operei - FOTO

Senatorul Marius Nicoara este preocupat de Codul fiscal; reforma in domeniul sanatatii; declararea zilei de 1 octombrie – Ziua Bunicilor; Statutul deputatilor si al senatorilor; reglementarea regimului juridic al societatilor comerciale ale caror actiuni se tranzactioneaza pe Piata RASDAQ sau pe piata valorilor mobiliare necotate etc.

Parlamentarii PDL sunt preocupati de mediul de afaceri si administratia publica. Senatorul Alin Tise e interesat de modificarea Legii 215/2001 a administratiei publice locale; serviciile consulare pentru care se percep taxe si nivelul taxelor consulare la misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei in strainatate; Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale; Statutul alesilor locali; completarea art.22 din Legea nr.94/1992 privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi; amanarea la plata a obligatiilor fiscale datorate de operatorii economici care nu incaseaza creantele la termenul de scadenta de la institutiile publice; Statutul deputatilor si al senatorilor etc.

La randul sau, deputatul Adrian Gurzau este preocupat de serviciile specializate integrate de sanatate, educatie si sociale adresate persoanelor cu tulburari din spectrul autist si cu tulburari de sanatate mintala asociate; completarea Legii nr.339/17.07.2006 privind activitatea de Voluntariat din Romania; De asemenea, deputatul Gurzau este preocupat de modificarea si completarea Legii nr.248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate precum si modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr.8/2013 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare si ale art.74 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal.

Parlamentarii UDMR au ca principale zone de interes: domeniul public, discriminarea, petitiile, sanatatea si organizarea referendum-ului. Deputatul András Máté este interesat de: stabilirea unor masuri privind asigurarea functionalitatii institutiilor si autoritatilor publice centrale si locale; modificarea Legii nr.213 din 17 noiembrie 1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia; reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor; prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare; modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc; modificarea si completarea Legii nr.3 din 2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului; si senatorul Attila László vizeaza declararea zilei de 10 februarie Ziua egalitatii de sanse intre femei si barbati; protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap; infiintarea Consiliului National pentru Prevenirea si Combaterea Torturii;

Parlamentarii PC au initiat cu precadere proiecte legislative in domeniul educatiei si protectiei sociale.
Deputatul Mircea Irimie este preocupat de: instituirea educatiei la domiciliu; sustinerea cresterii natalitatii; instituirea unor facilitati pentru studentii si masteranzii de administratie publica, stiinte politice, relatii internationale si studii europene sub forma unor stagii de practica retribuite; unele masuri referitoare la platile nationale directe complementare in sezonul zootehnic; introducerea unor cursuri de limba, literatura si istoria romana via internet pentru copiii cetatenilor romani din afara granitelor tarii; modificarea si completarea Legii nr.102/1992 privind stema tarii si sigiliul statului; reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern; intretinerea terenurilor intravilane ce fac obiectul proprietatii particularilor etc.
Deputatul Ioan Moldovan este interesat de: acordarea unor facilitati cu caracter cultural cu ocazia celebrarii casatoriilor de lunga durata; proclamarea Zilei Nationale a Martirilor romani anticomunisti; constituirea Fondului national pentru Studii Externe; facilitatile acordate elevilor – cazuri sociale pentru transportul public in comun; protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap etc.

Ce intrebari au adresat parlamentarii clujeni Guvernului in perioada 7 iulie 2013 – 19 martie 2014

Citeste si: Cei mai prost imbracati politicieni clujeni din 2013. Vezi si cine se respectaParlamentarii PSD – Domnul senator Alexandru Cordos chestioneaza guvernul cu privire la: construirea unei sali de sport polivalente in municipiul Turda; situatia retrocedarilor terenurilor cu vegetatie forestiera; ajutor de minimis pentru construirea batalelor de dejectii pentru fermele zootehnice; aplicarea impozitului forfetar; introducerea gazului metan in orasul Huedin; situatia terenurilor din zonele industriale dezafectate; situatia sistemului de irigatii din judetul Cluj; asigurarea lemnului de foc pentru locuitorii satelor de munte; obligativitatea cositului si igienizarii terenurilor agricole neexploatate; calcularea stagiului de cotizare pentru femeile cu mai mult de trei copii; mentinerea starii de functionare a Spitalului Orasenesc Huedin; decontarea cheltuielilor de transport pentru cadrele didactice navetiste; centrele de detentie; acordarea scutirii de plata a impozitului pentru locuinta pentru cei care si-au reabilitate termic locuintele; deblocarea posturilor pentru personalul didactic auxiliar si nedidactic; acces gratuit la internet in mediul rural si orasele mici etc.

Deputatul Aurelia Cristea chestioneaza guvernul cu privire la: bursele acordate medicilor rezidenti din Romania; politicile privind energia electrica si gazele naturale; scutirea de impozit pentru specialistii in IT; finalizarea lucrarilor la Muzeul National de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca; schimbarea reglementarilor privind taxa de claw-back; o strategie nationala pentru reimpadurirea zonelor afectate de defrisari ilegale; majorarea alocatiilor de hrana din spitalele de stat din Romania; utilizarea fondurilor europene pentru crearea unui Plan National de preventie si informare privind sanatatea orala; pregatirea cadrului de implementare a Conventiei asupra prevenirii si combaterii violentei impotriva femeilor si a violentei domestice etc.

Deputatul Cornel Itu chestioneaza guvernul cu privire la: finalizarea DN 18 B, sectorul de drum Magoaja – Rohia; solutii de finantare pentru o echipa de cercetatori; poluarea repetata a Somesului Mare; Guvernul Boc a exclus pensionarii de la sate din programul de compensare a medicamentelor; situatia investitiilor in sistemul de irigatii in zona Vaii Somesului; trei gradinite din mun. Dej (cuprinse in programul PRET) asteapta deblocarea fondurilor etc.

Parlamentarii PNL – Domnul senator Marius Nicoara chestioneaza guvernul cu privire la: situatia cersetorilor din Romania; imposibilitatea incasarii sumelor din amenzi de la cetatenii de rea-credinta; reprezentativitatea organizatiilor minoritatilor nationale; alocatiile pentru copii; derogare de la lege privind folosinta banilor din Fondul de rezerva bugetara; modificarea legislatiei prin proiectul legii descentralizarii etc.

Deputatul Adrian Oros chestioneaza guvernul cu privire la: performantele universitatilor romanesti in topurile de specialitate, situatia absolventilor de la Facultatea de Medicina Veterinara.

Deputatul Radu Zlati nu a inregistrat nicio intrebare sau interpelare in primele 15 luni de mandat.
Deputatul Elena Uioreanu chestioneaza guvernul cu privire la: restantele la plata transportului elevilor navetisti din jud. Cluj; restructurarile exagerate din cadrul Postei Romane SA in jud. Cluj.

Deputatul Steluta Cataniciu nu a inregistrat nicio intrebare sau interpelare in perioada 7 iulie 2013 – 19 martie 2014.

Parlamentarii PDL – Domnul senator Alin Tise chestioneaza guvernul cu privire la: Programul Rabla 2014; alocatia pentru copii; rezultate slabe la simularile nationale; finantare proiecte de cercetare importante; manuale electronice in scoli; evaziunea fiscala majora; salarizare infirmiere; rata de absorbtie a fondurilor europene; proiectul descentralizarii; rambursare TVA; nivelul investitiilor publice; contractele de deszapezire – costuri deszapezire armata; situatie sume decontate pentru transport elevi; campanie de vaccinare antigripala; taxa pe carburant; fonduri nerambursabile pentru agricultura si dezvoltare rurala; numarul accidentelor rutiere; datoria externa a Romaniei etc.

Deputatul Adrian Gurzau chestioneaza guvernul cu privire la: atacurile cibernetice; situatia fierului vechi de pe platforma Combinatul de Utilaj Greu – GUG Cluj; indicele de competitivitate scazut al Romaniei; eliminarea TVA de la alimentele BIO; garantii de stat pentru proiectele fermierilor; lamuriri privind masura obligativitatii asigurarilor de locuinte; problemele mari in care se afla Armata Romana din cauza subfinantarii; situatia tinerilor militari; impozitarea excesiva; Romania, tara evaziunii dar imprumutatoare de la FMI; exploatarea gazelor naturale si a titeiului in perimetrul Baile Felix; concursurile pentru titularizarea directorilor din scoli; plata pensiilor si a asigurarilor sociale din bugetul pe anul 2014; cresterea pretului la gaze din productia interna, abandonul scolar; cazurile copiilor cu diabet; situatia cladirii Teatrului National din mun. Cluj-Napoca; situatia Autostrazii Transilvania; situatia celor 130 de muncitori disponibilizati de la Combinatul Mechel Campia Turzii; somajul in randul tinerilor; banii alocati Romaniei pentru incluziunea sociala a romilor; situatia Palatului Banffy din Cluj Napoca; realizarea proiectului de strategie energetica nationala; in ciuda reducerii TVA, anumiti comercianti cresc pretul painii; pretul derizoriu la cereale; plecarea in strainatate a medicilor romani; problema comisioanelor abuzive aplicate de banci etc.

Parlamentarii UDMR – Domnul senator Attila László nu a inregistrat nicio intrebare sau interpelare in perioada 7 iulie 2013 – 19 martie 2014.

Deputatul András Máté chestioneaza guvernul cu privire la Hotararile Curtii Europene a Drepturilor Omului – Cazurile in care este implicata Romania.

Parlamentarii PC – Domnul deputat Mircea Irimie chestioneaza guvernul cu privire la: numerele de inmatriculare sterse intentionat de conducatorii auto; managementul Sitului Natura 2000 Saraturile Ocna Veche, finantat din POS Mediu, Axa Prioritara 4; accesarea unei finantari nerambursabile din Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5, Autostrada Sebes – Turda; repunerea de urgenta in drepturi a luptatorilor din Revolutia Romana din decembrie 1989; sustinerea traditiilor cultural romanesti etc.

Deputatul Ioan Moldovan chestioneaza guvernul cu privire la: bugetul Serviciilor Secrete pe anul 2014.

Consultand informatiile cu privire la initiativele legislative sustinute de parlamentarii clujeni ori la intrebarile si interpelarile depuse de acestia, cetatenii le pot monitoriza activitatea nu doar din punct de vedere cantitativ (perspectiva relevanta), ci si calitativ (perspectiva indispensabila). Raspund proiectele parlamentarilor nostri la asteptarile cetatenilor? Vin actiunile acestora in intampinarea nevoilor comunitatii? Se reflecta in tematica interpelarilor redactate de un parlamentar preocuparea pentru problemele concrete ale colegiului sau, ale judetului sau? Sunt doar cateva intrebari care merita puse pentru a vedea in ce masura alesii, dar si echipele de lucru ale acestora, isi asuma realmente responsabilitatile functiei pe care o detin.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

tabel_1
psd pnl udmr pd-l senatul romaniei codul fiscal marius nicoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012733 (s)