News Flash:

Spitale din Cluj intra in greva generala

1 Mai 2013
1387 Vizualizari | 0 Comentarii
Peste 300 de angajati din doua spitale din judetul Cluj nu si-au primit bonurile de masa in acest an. Managerii unitatilor medicale se plang ca banii nu le ajung nici macar pentru plata salariilor.

300 de medici, asistente si infirmiere din spitalele municipale din Gherla si Huedin nu si-au primit tichetele de masa in acest an. Sindicatul Sanitas, prin confederatia CNSLR Fratia, a trimis Guvernului o adresa prin care solicita o finantare adecvata a sistemului sanitar. In caz contrar, sindicalistii ameninta cu proteste. Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate (CAS) ar putea prelungi perioada de contractari cu spitalele, asa ca cei 300 de salariati ar putea ramane, in continuare, fara tichete de masa.

Ei spun ca iau in calcul si organizarea unei greve.

"Luam in calcul acest aspect. Am avut o sedinta a consiliului national al Sanitas la Bucuresti, in 25 aprilie, in care s-au analizat problemele existente la nivel judetean. A reiesit un fond mare de nemultumiri din partea angajatilor de unitati sanitare care nu-si mai primesc drepturile. Doua unitati spitalicesti din Gherla si Huedin care nu au mai acordat tichetele de masa in acest an", a explicat liderul Sindicatului Sanitas Cluj, Stefan Roman. In cazul Spitalului Municipal din Huedin, cei 250 de angajati au renuntat la bonurile de masa in 2010 pentru a pune unitatea medicala pe picioare."Bonurile de masa s-au acordat sporadic inainte de 2010. Spitalul avea un status hotelier deplorabil in 2010, asa ca atunci am stabilit, impreuna cu toti angajatii, ca banii de bonuri sa fie utilizati pentru investitii in spital. Asa am reusit sa avem o institutie medicala moderna, insa si personalul trebuie recompensat, iar acum nu putem sa acordam tichetele de masa. Creditele nu ne ajung nici pentru salariile din noiembrie si decembrie", a aratat, pentru ZIUA de CLUJ, managerul spitalului din Huedin, Viorica Costin. In cazul spitalului municipal din Gherla, cei 144 de angajati ar putea sa primeasca bani pentru tichetele de masa astazi. "Angajatii nu au primit bonurile de masa din luna ianuarie. Banii ii avem intr-un fond de rezerva. Banii nu ajung pentru plata salariilor din ultimul trimestru al anului in curs. Maine (astazi - n.r.) va fi sedinta extraordinara a Consiliului Local si se va da suma de 10 miliarde pentru noi, pentru fondul de rezerva. Nu am inteles de ce trebuie sa intram in fondul de salarii. Noi ne bugetam din fonduri proprii, nu cunosc explicatia", a aratat managerul spitalului din Gherla, Liana Turdean. CAS Cluj sustine ca perioada de contractare a serviciilor medicale s-ar putea prelungi. "Conform programului initial, contractarea serviciilor cu frunizorii de asistenta medicala trebuie sa aiba loc pana in 30 aprilie. Este posibil, insa, ca aceasta sa fie prelungita", au explicat reprezentantii CAS Cluj.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

gherla huedin sindicatul sanitas cas sanitas cas cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013211 (s)